Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 14 mei 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 22: AKV Schie 'dj Oit!


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze tweeëntwintigste aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetliedje / Stoetclipje:'Den Oilsjterse Zoo'

Interview met Nico!


Nico (voorzitter):
"Ons carnavalsseizoen 2018-2019 was er één van veel veranderingen.
We kregen een volledig nieuw bestuur. Het was ook een jaar waarin we het op alle vlakken niet gemakkelijk hebben gehad.
Maar we hebben veel geleerd. Ondanks alles, was het stoetliedje, de wagen en het kostuum op tijd klaar..."Nico:
"Het begon allemaal met 'Over.morgen', een denktank met bekende Aalstenaars, die hun ideeën bundelden en naar de pers brachten.
Eén van de paradepaardjes was wel de zoo van Oilsjt!
Den Amylum omtoveren tot een oase van rust? Met de kinderen naar een dierentuin? Het kan! Want de oppervlakte is ongeveer dezelfde als die van de ... Antwerpse Zoo...

Aangezien Steven Van Herreweghe, als mede-auteur dit idee genegen was, mocht hij alvast mee!
Niet alleen als pop op onze wagen, hij was eveneens eregast bij de doop..."Nico:
"Zoals ieder jaar, op het einde altijd nog een beetje stressen.
Maar we konden alles uitwerken zoals we het voor ogen hadden.
Uiteindelijk hebben WIJ de dieren 'gevangen' voor in de stoet!

Met een tijger, slangen, apen, een papegaai, zelfs everzwijnen en... als lokale 'hoofdattractie': 3 'gemuteerde Denderbeesten': gigantische koppen, precies of ze kwamen uit Deiremonne...
We gingen als een soort 'ludieke safari-jagers' in de stoet"Nico:
"Onze stoet is dan ook goed verlopen, zowel op zondag, als op maandag. We hebben van heel veel mensen positieve commentaar gekregen. Over de uitslag zijn we tevreden, we zijn een beetje vooruit gegaan. En bij ons is het plezier nog altijd het belangrijkste.
We hebben ons dan ook als groep 3 dagen echt fantastisch goed geamuseerd!"2020

Nico:
"Een blik op de toekomst in ons 4e jaar als AKV?
Voor 2020 zien we niet zo veel verandering.
We hebben wel al verschillende nieuwe leden kunnen aantrekken.

Het thema ligt al vast. Nu kunnen we al beginnen verder denken hoe we alles zullen uitwerken. We willen op alle vlakken terug iets beter doen dan dit jaar.
Onze activiteiten zullen weer dezelfde zijn zoals de voorbije jaren. De maatjes die we bezorgen aan huis. De snoepverkoop, ons eetfestijn en als afsluiter van het jaar onze superlekkere advocaat.

Groeten van AKV Schie 'dj Oit!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Schie 'dj Oit!

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©Cris De Wolf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten