Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 16 juli 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 44: AKV Geschalotterd


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze vierenveertigste aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetclipje:'Verhoisfirma Geschalotterd'

Interview met Jurgen De Meester (Miejster)!


Miejster (voorzitter):
"Het verhaal van onze groep die al jaren 'reist' en verhuist van werkhal naar werkhal, da's bijna een gegeven dat niet geloofwaardig meer overkomt.
Maar het lot liet het wél waarheid worden.
Niémand 'verhuisde' zo vaak als wij: van een privéhangar naar Hal 10, van Hal 10 naar de BAKA, van de BAKA naar Hal 10, van Hal 10 naar Hal 6 en vanaf de zomer van 2018, van Hal 6 naar Hal 3...

Met 'verhoisfirma Geschalotterd' (te bereiken op 0496900022), werd dat visueel in beeld gebracht: een ladder, een verhuislift en dozen... véél dozén... Gigantisch grote, gewoon grote, kleine... met daarin onze eigen leden en figuranten. Bewaakt door de 3 tenoren in dit verhaal: Paroi en Guyken (zij moesten al die verhuizingen in goede banen leiden) en ons Ilse (als toenmalig schepen gaf ze steeds de 'Go' voor de verhuis)."Miejster:
"Maar nu zijn we gesetteld in hal 3 en hopelijk definitief.
Middelgroot wil zeggen dat je toch wat wagens moet bouwen en budgetten bijeen krijgen is dé voorwaarde om succesvol te zijn.
Gezien we eerlijk blijven: ons financieel plan was beperkt, dus geen isomocreaties, maar juist authentieke, échte kartonnen dozen!

Gek zeg je? Een beetje en... een risico: je kunt ze wel deels vernissen, maar karton blijft karton: gelukkig bleven de stoeten zélf gespaard van véél regen."Miejster:
"Voor de kostuums kozen we grappige overalls, carréhemden, een gigantische pet en bovendien was er het stoetliedje dat het publiek uit de bol liet gaan.
We hebben ook talenten in de groep die wagens kunnen 'uitlichten', zodoende kwam de wagen prachtig tot zijn recht in 'den donker'.
Al bij al was het 'eenvoudig', maar toch nog 'Aalst waardig' hoe we buiten kwamen.

De zondag- en maandagstoeten voorbij, werd onze hoop om niet laatste te worden, werkelijkheid. 18e op 20 groepen, da's al bij al een geslaagde uitslag."Miejster:
"Gevierd werd er in de buurt van de pompier, de kaffeikes, de feestpleinen.
Kortom, af en toe iemand 'Geschalotterd', maar we kijken tevreden terug op die driedaagse..."
Miejster:
"Het tussenseizoen geeft steeds wel een beetje 'spanning'.
Leden komen en leden gaan en het is niet steeds even eenvoudig om een groep te leiden. Van de kleinste AKV tot de allergrootsten, je gaat om met mensen en dan is loslaten voor sommigen beter, anderen kwamen de groep dan weer versterken.

Beetje bij beetje groeide het vertrouwen, zodat we nu best wel trots mogen zijn op onze groep: een toffe bende kameraden!
En, we hebben momenteel een lid dat extra 'in the picture' staat!
Eveline Vandevelde is kandidate miss Oost-Vlaanderen! Ze is dus ook mede-kandidate Miss België en deze sympathieke jongedame verdient toch ook van jou een SMS-je?"


- Help jij EVELINE naar het kroontje?

- SMS dan nu MOV21 naar 6665


2020


Miejster:
Wie dat wil, mag ons steunen...
Na de koppelvissing op 25 mei, houden we op zaterdag 3 augustus onze quiz in 't Volkshuis. Lekker eten kun je op 21 en 22 september... Côte à ľ os of scampi's à volonté? Welkom in zaal Artichoke in Erpe."Miejster:
"Geschalotterd kijkt positief naar de toekomst en de wagens zijn reeds afgebroken...
Ons thema voor 2020 werd gekozen. Binnenkort vliegen we er terug in.

Groeten van AKV Geschalotterd!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Geschalotterd

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Cris De Wolf & ©Niky De Wever

Geen opmerkingen:

Een reactie posten