Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zaterdag 26 februari 2022

Aalst Carnaval 2022 - Duidelijke afspraken maken een plezant feest: van 'Kaffeikescarnaval'-Prins Sjalen tot Voil Janetten 'op doisdag'!

Sjalen (Karel Van de Winkel), Prinsj van 't Kaffeikescarnaval!

'Kaffeikescarnaval' blijft met aparte CST-controle, raamverkoop toegelaten en Voil Janetten mogen 'op de boon'!

Aalst maakt zich op voor speciale carnavalseditie.

De ziel van vastelauved krijgt dan toch kansen op deze 'mini-carnaval'-editie.
Het leek allemaal nogal fragiel, maar de carnavalist zal zich alsnog kunnen amuseren in Aalst.
De stad rekent op het gezond verstand...


Er is dan wel géén stoet (hoewel die elders in Vlaanderen juist wél uitgaat), geen officieel carnavalsprogramma en geen 'officiële Prins', toch zal Aalst zijn carnaval beleven!
Kaffeikescarnaval (of 'caffeikes carnaval', want beide termen worden gebruikt), zal de stad alsnog onderdompelen in de carnavalssfeer.
Om het feest in goede banen te leiden, zijn er wel degelijk voorwaarden gesteld.
Anderzijds, spontane activiteiten als bv. een samenkomst van Voil Janetten zal men niét tegenhouden.


In de Aalsterse ziekenhuizen is corona nog steeds de harde realiteit. De Veiligheidscel wil voorkomen dat de spoeddiensten overspoeld zouden geraken. Alles wordt in het werk gesteld om de nodige medische voorzorgsmaatregelen te treffen.

Ook al is de stad zeer duidelijk geen organisator, toch worden er enkele preventieve maatregelen genomen om consumenten en handelaars te ondersteunen.
Om handelaars en hun zaak te beschermen en voor het comfort van de foorbezoekers, zullen er extra toiletvoorzieningen geplaatst worden aan de foorpleinen en in de nabijheid van monumenten.

In het kader van een normaal economisch verkeer kunnen handelaars in het kernwinkelgebied op maandag 28 februari en dinsdag 1 maart tijdens de openingsuren rekenen op bijkomende ondersteuning van securitypersoneel. Al zijn er toch vele handelaars die last minute besloten hun zaak die dagen te sluiten!
Sommige barricadeerden hun ramen, alsof het een gewone carnaval betrof...

Alle stadsgebouwen blijven open, de dienstverlening blijft gegarandeerd (n.v.d.r. ILVA werkt NIET op maandag 28/02!)
Er wordt ook daar voorzien in extra security.


Burgemeester Christoph D’Haese zal de nodige politieverordeningen uitvaardigen om van vrijdag 25 februari (16 uur) tot en met zondag 6 maart 2022 (24 uur) de veiligheid te garanderen:

• Er worden geen pompierwagens, partybussen en carnavalskarren toegelaten op de openbare weg (een koesj valt daar niét onder)!
• Elektronisch versterkte muziek op het openbaar domein wordt verboden. Dit geldt niet voor foorkramers.
• Er wordt raamverkoop toegestaan. Horeca-uitbaters kunnen hun klanten bedienen binnen in hun zaak of op hun vergund terras (maar beiden moet men gescheiden houden).
• Er komt een verbod op consumptie in glas op het openbaar domein buiten de vergunde terraszones. Aan de horeca-uitbaters die geen terras ter beschikking hebben, wordt aanbevolen om te werken met plastic of recycleerbare recipiënten anders dan glas.
• De feestvierder met een glazen recipiënt (glas, flesje…) op het openbaar domein betaalt de boete.

Uiteraard blijven de federale maatregelen gelden.
Horeca-uitbaters zijn ook zelf verantwoordelijk voor controle van Covid Safe Tickets, alsook voor de capaciteitsbewaking van hun zaak.


Aan iedereen: een fantastisch plezante Kaffeikescarnaval gewenst! Wier Doeng Voesj!!

'Kaffeikescarnaval' in kaart!

Pieter-Jan Van de Winkel en Inti De Ceukelaire werkten samen!

Handige website & kaart (KLIK erop voor vergroting)
Dag van het Kind viel in het water...

'Kermiseditie' zonder animatie

Op donderdag 24 februari was er veel pret op de Winterfoor...


Stad vol creativiteit!

Vanaf 2 weken voor carnaval vonden we overal in de stad mooie versieringen, roiteklasj en originele aankleding van woningen, winkels en veel meer!

Zelfs zonder officiële stadsdecoratie is carnaval méér dan welkom! Een reeks sfeerbeelden...

Versierde roiten, Fam. Van dr Hulst-VN
Versierde roiten, Doolhofstraat - Fam. Van Nieuwenborgh-De Cock
Versierde roiten, Vredeplein - 'Denderend Lekker'
Versierde roiten, Eikstraat - Fam. Ruyssinck-Matthieu (Tineke aan het werk)
Creativiteit in het Lyceum, miniatuurversie-praalwagens welteverstaan...
Prins Yvan & leraar Lieven Piron (beter gekend als creatief brein en graffitikunstenaar 'WAF') toonden hun grote bewondering!
In de etalage van de Louis D'Haeseleerstraat kun je een selectie ervan bewonderen!Artikel ©Carnavalaalstkoentje, gedeeltelijk overgenomen van Stad Aalst

Foto's: ©Team Carnavalaalstkoentje, ©Nico 'Mateusken', ©Blaa Biskoppen & ©Koninklijk Lyceum Aalst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten