Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! // Steve van Carnavalskantine Halle 13 neemt afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

maandag 25 september 2023

Aalst Carnaval - 25e Carnavalsbeurs/Werkhalfeesten, CarnavalTotal bij Atelier Sandy & Graffiti aan hallen 4 & 5 door WAF-Alosta!

DAK Aalst: het 'Dokumentatiecentrum' is er élke keer bij!

25e Editie!

Onder de organisatorische vleugels van Steve De Backer (carnavalskantine Halle 13) vond op 22, 23 & 24 september de 25e Aalsterse Carnavalsbeurs (Werkhalfeesten) plaats.

Er was voor elk wat wils...
De groepen verkochten hun wagens, kostuums, accessoires en attributen.
De standhouders probeerden hun carnavalsgerelateerde producten aan de man (of vrouw) te brengen.
Ook de fuifbeesten werden op hun wenken bediend met de 'Oilsjtersen Achternoeng' van LDVD op zondag en er waren 3 feestavonden, waaronder de Malsjansfuif en een debat met de Kandidaten-Prins 2024!



In zijn speech benadrukte Steve De Backer dat een goede samenwerking met het stadsbestuur belangrijk is.

Dat de stad Aalst sinds enkele jaren zelf niet meer medeorganisator is, betreurt hij.

Toch blijft deze beurs ook na een kwarteeuw belangrijk!
Er worden afspraken geregeld, concrete bestellingen geplaatst bij handelaars en het is een 'smeltkroes' van allerlei bedrijfjes en sectorgebonden verenigingen.
Zowel de groepen, de lokale verzamelaars, als andere belangstellenden blijven geïnteresseerd!


Al zou een (extra?) beurs in het voorjaar (of kort voor de zomer), meer gericht op de verkoop van praalwagens en toebehoren, géén overbodige luxe zijn.
Tegenover 10 of 20 jaar geleden, is er in september al véél meer al afgebroken (en verkocht).
De meeste hallen staan reeds zo goed als leeg, om de opbouw van de volgende editie te beginnen.


Sfeerfilm



25 jaar WAF-Team Alosta

Uniek in Europa is de creativiteit van Team WAF-Alosta (bestaan 25 jaar!), CAZ en andere topartiesten!
Sinds 2001 voorzien ze de muren van de (toen kale) werkhallen van prachtige kunstwerken!

Zonder meer een unieke kleurenpracht met carnavaleske-, Aalsterse- en 'fantasie'koppen en -figuren, waarbij de gedetailleerde kwaliteit van de werkstukken al vele monden deed openvallen.
Ontelbare keren zijn deze muren het decor voor trouw- en communiefoto's, lentefeesten en worden ze zelfs als background voor bedrijven hun promocampagnes en film- of videoclipopnames gebruikt!

Nogmaals vele woorden van dank voor deze graffiti-artiesten!



Sfeerfoto's in en rond de Werkhallen


Sfeerfoto's Carnavalsbeurs in Halle 13


Sfeerfoto's CarnavalTotal

Bij Atelier Sandy vond voor de laatste keer (op die locatie) de CarnavalTotal-beurs plaats!


Sfeerfoto's Zondagmiddag

Nabij Halle 13, vond op zondagnamiddag de Oilsjtersen Achternoen(g) plaats, georganiseerd door AKV LossendeirDeVeirdeirDeir!


Artikel: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia: KLIK
Foto's/Filmpje: ©AjoinPedia, ©Team Carnavalaalstkoentje & ©Mateusken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten