Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 21 december 2020

Aalst Carnaval - 8e Aalsters Carnavalsboek (2016-2020) van DAK opnieuw een voltreffer!

Prins Antoine met het eerste boek

DAK-BOEK BRENGT 5 CARNAVALSJAREN IN BEELD!

'Carnavalskroniek' is onmisbaar verzamelobject!

Sinds februari 1985 brengt het Dokumentatiecentrum voor Aalst Karnaval, kortweg DAK, geregeld uitgaves over en voor de Aalsterse Carnavalist.
Eind november konden de 'voorintekenaars' hun boek afhalen.
Sindsdien is het te koop via diverse locaties, of de DAK-webshop!

PRINSELIJKE MEDAILLE
Naast het boek werd ook een vervolg gemaakt op de succesvolle medaille met 5 Prinsen.

Prins Dennis mocht, naast zichzelf, ook Prins Raf, Prins Alex, Prins Meyst en Prins Yvan in beeld brengen...
Het verzamelobject was snel uitverkocht!


WOORD VAN DE DAK-REDACTIE!
Antoine Van der Heyden, Karel De Naeyer †, Roger Van Langenhove, Katrien Meersseman en Wim Daelman schreven deze 'kroniek'!

Wim Daelman (mede-auteur):
"Een boek dat vijf jaar behelst, wordt niet op een avondje in elkaar geflanst.
Jaarlijks maakten we afspraken in de aanloop naar Carnaval. Fotografen werden uitgestuurd naar de belangrijke events en redacteurs verdeelden de verschillende onderwerpen.
Na elke Carnaval verzamelden we alle teksten en foto's.

Telkenmale na uren debatteren en argumenteren, maakten we een selectie uit honderden mogelijke foto's.
Ook beelden van de fotowedstrijd werden overwogen voor selectie. Dit maakte het extra moeilijk omdat er bij de keuze ook schitterende foto's moesten sneuvelen. Het was een beetje 'Kill your darlings'..."

Wim Daelman (mede-auteur):
"Eens de foto's gekozen, de teksten verbeterd en de titels geschreven waren, kon de vormgever aan het werk.
Elk jaar opnieuw werd alles in een uniforme frisse lay-out gegoten.
Voor het eerst werd de opmaak binnen de vereniging verzorgd.

Nog voor het afwerken van de vijf hoofdstukken, kon er ook gedacht worden aan een coverfoto en een kunstwerkje voor de achterflap.
Er was snel een consensus om de foto van Harry Van Bulck op de voorpagina te plaatsen, een prachtig portret van een Schoitkit uit 2020. Deze groep bracht een fantastisch eerbetoon aan verschillende fenomenale carnavalsverenigingen, waar we als DAK natuurlijk niet ongevoelig voor bleven.

De achterflap werd voor de derde maal getekend door Dennis De Wolf.
Die monteerde, op zijn onnavolgbare wijze, de laatste vijf prinsen rond het stadsschild. Een ontwerp dat we ook uitbrachten als een fraai medaillon (helaas uitverkocht).
Het boek is het resultaat van 5 jaar samenwerken met alle enthousiastelingen van DAK. We zijn dan ook ongelooflijk trots op het resultaat.
We moeten natuurlijk ook onze sponsors danken die deze realisatie financieel haalbaar maakten."Reportage: ©Carnavalaalstkoentje met dank aan ©DAK & ©Wim Daelman

Foto's: ©DAK

DAK-website: KLIK

BOEK TE KOOP


Het Aalsters Carnavalsboek 2016-2020 is verkrijgbaar aan €40 in de DAK-webshop: KLIK

•• Of via:
• Groendruk Duurzame Print Oplossingen, Onegem, 97D
• Standaard Boekhandel, Nieuwstraat
• Liebaut Feestartikelen, Koolstraat
• John Twin Music, Gentsestraat
• De Wolf, Moorselbaan
• Lenn Dagbladhandel, Geraardsbergsestraat
• 't Krantenmanneke, Welvaartstraat
• Pers- en loterijshop Den Arend, Binnenstraat
• Hermelijn, Molenstraat
• Krantenwinkel Benoit, Hogeweg, Erembodegem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten