Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 5 juni 2020

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 13: AKV De Zieke Zjieratten-Twiekierenniet


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze dertiende aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee van het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:'H!p Hip Hoera! 5 Joor Chipka!'

Interview met Jens!


Jens (woordvoerder):
"Na het succes en de onverwachte overwinning met de baalekes, was er toch enige vorm van “druk”.
We zouden de stoet opnieuw afsluiten bij de kleine groepen en deze keer als de winnaar van de vorige editie.
Heel wat losse ideeën lagen op tafel, maar niets leek goed genoeg om “baalekes” te kunnen evenaren.

Plots kwam het stadsmagazine in ons vizier en zo ontstond het idee rond dit onderwerp. Al werd dat enthousiasme al snel getemperd, het moeilijkste moest (toen) nog gebeuren. Hoe brengen we een vijfde verjaardag van een magazine op een originele manier, zonder in clichés te vervallen? En hoe zorgen we ervoor dat alles één geheel vormt?"Jens:
"Ondanks de eenvoud van dit idee werd het een huzarenstukje. Dit heeft een enorme impact gehad op het hele werkproces en op de aanloop naar carnaval. Ook al geloofden we het niet altijd, maar toch kwam alles min of meer tijdig in orde.
Bij het naar de vorming rijden hadden wij, net zoals vele anderen, al heel wat schade opgelopen.
We wisten dat er nog zaken op het moment zelf dienden te gebeuren en die verliepen minder vlot dan vooraf gedacht. Gelukkig hadden we nog heel wat tijd om het één en ander recht te zetten.

Voor de kostuums hadden we het geluk om lang te kunnen schuilen.
Toch hadden we beter nog net iets langer gewacht, want juist buiten kregen we de stortvlaag nog over ons, waardoor onze kleine details en afwerkingen verloren gingen.
Uiteindelijk besef je op dat moment dat het voor niemand fijn is en we allemaal hetzelfde doormaken."Jens:
"Eindelijk was daar het moment om in de stoet te gaan en het zag er naar uit dat vanaf dan wél alles vlot zou verlopen.
Ledwall en camera deden hun werk, verlichting en muziek werkten.
Helaas begaf een van onze trekkers het op een voor ons 'vervloekte plaats'. Gelukkig konden we snel weer invoegen en moesten we deze keer niet als allerlaatste over de markt.
Het was uitkijken naar de eerste carnavalsnacht."Jens:
"Maandag hadden we een vlotte en veilige stoet. Het perfecte scenario om ons rustig te kunnen voorbereiden op de tweede feestnacht.
Maar eerst gingen we met z’n allen gaan eten en... daarna op weg naar de prijsuitreiking.

We werden op voorhand getipt als favoriet, ook zondag zagen de mensen ons goed scoren.
Wij hadden top 3 steeds als 'logisch doel' voorop gesteld, want de concurrentie in ons deel is zeer sterk en ook erg uiteenlopend.
Dan haal je dat podium nét niet, jammer. De ondankbare vierde plaats...
In eerste instantie was er bij iedereen ontgoocheling en kregen we heel wat verontwaardigde reacties van omstaanders. Gelukkig duurt dit alles niet lang, carnaval is tenslotte veel meer dan dit."Jens:
"Wij waren zeer blij dat De Schoitkitten als uiteindelijke winnaar uit de bus kwamen. Drie jaar geleden hebben zij op een fantastische manier onze overwinning gevierd, nu was het onze beurt om dit samen met hen te vieren en dat hebben we ook gedaan.

De tweede carnavalsnacht brachten we vooral door op het Vredeplein, samen met De Schoitkitten en zoals steeds met de jongens en maskes van Dest Goed Schief. Eigenlijk kan je ons het vaakst op die plek vinden.
Ondanks dat wij geen vaste ”plaats” hebben, is dit plein in de loop der jaren onze 'thuis' geworden tijdens de carnavalsdriedaagse."Jens:
"Kort na carnaval bleek al snel dat er het een en ander zou veranderen of moest veranderen.
Verschillende leden verlieten de groep en ons driekoppig bestuur besliste nu om zich geen kandidaat meer te stellen als bestuurslid richting carnaval 2021.
Kortom, er diende wat oplossingen gezocht te worden.
Onze evaluatie stond gepland, maar ging niet door in de 'normale vorm'.

Zoals iedereen ervaren ook wij de hinder van het 'coronagebeuren'.
Heel wat buitenstoeten en evenementen, die een zeer belangrijke bron van inkomsten vormen, gingen niet door.
Onze Quiz werd geannuleerd en dus zochten we naar alternatieven als mogelijke oplossingen."Jens:
"Zelfs al zou er niet meteen een volgende carnavalseditie zijn, er moet wel degelijk geld in het laatje komen voor de dagelijkse werking en de huur van onze 2e loods.
Er zijn 5 mensen aangesteld om zich te engageren en de groep door deze moeilijke periode te trekken.
Een eerste verwezenlijking van hen, is de aangepaste versie van ons jaarlijks spaghettifestijn."Jens:
"Hopelijk houdt iedereen zich gezond en wel en kunnen we samen uitkijken en werken naar een volgende, wellicht aangepaste, versie van onze vastelauved.
De omstandigheden maken nog meer duidelijk hoe creatief we kunnen zijn en hoe groot de impact van dit volksfeest kan zijn op het sociale leven van menig Aalstenaar.
Ook tijdens deze bijzondere omstandigheden.

Jens en de Zieke Zjieratten-Twiekierenniet."Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV De Zieke Zjieratten-Twiekierenniet

Foto's: ©Cris De Wolf, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Patrick De Boeck, ©Niky De Wever & ©Carnavalaalstkoentje

De Zieke Zjieratten-Twiekierenniet 2020 via 'Blog 2': KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten