Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 14 april 2019

Aalst Carnaval 2019 - 'Veirkes Gespeldj' van Filip Nuyttens wint 22e Nationale Fotowedstrijd van DAK


EDITIE 22

Onder ruime publieke belangstelling vond, zaterdag 13 april de proclamatie plaats van de 22e editie van de 'Nationale Fotowedstrijd in Kleur' van DAK

Burgemeester D'Haese nam er het woord, net als DAK-voorzitter Antoine Van der Heyden, in aanwezigheid van vele DAK-medewerkers en een delegatie deelnemende fotografen .


Prins Antoine:
"Ik heb mij afgevraagd: zijn onze Aalsterse carnavalisten te braaf geworden?
Een glim- of 'grim'lach ontbrak aan de politici op onze tribunes, weinig (inter)nationale perikelen of... durft men de heilige huisjes niet meer neer te halen?

Geen Brexit, geen Britse eerste minister May, zelfs de Paus bleef gespaard, de malafiede afbrokkelingsstrategiën tegen onze Westerse cultuur en volksgemeenschappen werden doodgezwegen, de avonturen van Trump en zijn Noord-Koreaanse vriend Kim Jong-un kwamen niet aan het licht.
Behalve één groepsthema met Kris Peeters, Bart De Wever, Maggie De Block... bleef zelfs de nationale politiek buiten schot!

Waar zaten de betogende klimaatmeisjes, de tranen van minister Schauvliege,... Zo'n onderwerpen zijn herkenbaar voor de nationale pers en de genodigden op de tribunes..."Prins Antoine:
"Maar toch vielen er een massa leuke dingen te beleven in de 91e stoet. Lokale mandatarissen kwamen meermaals voor, burgemeester D'Haese, en schepenen Smeyers, maar ook schepen De Gught, waren de kop van jut.
De strijd naar de kroon voor het beste rebbekes-restaurant, Veirkes Oon De Macht? Rebbekes Mè Gedacht!'
 

De attente kijkers konden schitterende karikaturen bewonderen van Carnavalaalstkoentje, het Feestcomité, Europaprins Enrico en zelfs wij van 'DAK en de boeken van DAK'!
Het 100-jarige en jubilerende Eendracht Aalst, de Safir-drinkende stadsreuzen van Beschomt, de intocht van de geallieerde troepen in Aalst, het porseleinen jubileum van Koning Filip en Koningin Mathilde en zoveel meer...

En tussen al dat grote geweld, passeerde vrijwel anoniem een kleine groep in een veelbesparend sabbatjaar.
Een totaal onschuldig onderwerp dat via nepinformatie en sociale media in een mum van tijd de hele wereld in rep en roer zette. Dat had niemand zien aankomen, een afdoende bewijs dat Oilsjt Carnaval overeind blijft en énig is in zijn soort..."


WINNAAR


Elke wedstrijd heeft zijn winnaars en de hoofdvogel gaat deze keer naar de 55-jarige Filip Nuyttens uit het Limburgse Sint-Truiden. 

Hij won met zijn inzending 'Veirkes Gespeldj'.

Hij komt al jaren naar carnaval, maar nam nog niet eerder deel aan de wedstrijd.
De sprekende foto overtuigde dus de juryleden!


Volledige uitslag:


Michel Van de Putte werd tweede met 'Reuzen bekennen kleur'...


Tom De Sutter vervolledigde het 'podium' met 'DAK a geren zieng!'


De DAK-trofee 2019 voor het beeld van 'Carnavalswagens en finesses' ging naar Ronny Fierens met zijn inzending 'Iendracht Veroit'.

Ronny was de laureaat van de 21e DAK-wedstrijd in 2018 en haalt nu dus terug een prijs!


Verder waren er in totaal dus 10 prijzen en 5 eervolle vermeldingen.
En niet één, maar twee personen mogen zich dit jaar gaan verdiepen in een luxueuze foto- of IT cursus bij LAB9. Pierre Van Haver en Patrick De Wit zijn de gelukkigen die werden uitgeloot!SFEERFOTO'S CC DE WERF - PANELEN

Deze Tentoonstelling is vrij toegankelijkvoor iedereen!

De winnende foto´s worden, samen met de andere inzendingen, tentoongesteld in de Foyer van CC De Werf, Molenstraat 51 te Aalst. Van 13 tot 24 april 2019 tijdens de openingsuren van het Culturele Centrum.


Reportage: DAK, Antoine Van der Heyden & Carnavalaalstkoentje

Foto's: ©Leen De Smedt, ©DAK 2019 & ©Carnavalaalstkoentje

Website DAK, KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten