Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 23 december 2022

CD-seizoen 2022-2023 - LP 'Teis Es Oilsjt Vol. 1'


LP 'Teis Es Oilsjt Vol. 1'

Deze unieke LP bevat 10 Oilsjterse retroliedjes (en een bonustrack)!

Het idee om zowaar een LP uit te brengen kwam van Willy 'Beewee' Berghman.
Maar tussen 'idee' en 'realisatie' lag een lange weg...
Toch zette Willy met volle moed door en zo lagen er 500 exemplaren te wachten op een eigenaar!


Niet iedereen kocht de LP in voorverkoop, dus zijn er nog steeds exemplaren te koop.
Haast en spoed is zelden goed, maar wie té lang wacht, is misschien te laat...


De LP is verkrijgbaar via Willy zelf, of u kunt ook langsgaan bij de winkel van MuzikAalst in de Molenstraat of bij Kaffee Sint Kristoffel op de hoek van de August Marcelstraat/Leo De Béthunelaan.
Sinds 7 januari kun je LP ook aanschaffen via Carnavalskantine 13, Hoge Vesten 66.
De LP heeft een oplage van (slechts) 500 stuks en wordt verkocht aan €23 per stuk.
Het is niet alleen een mooi initiatief, alle opbrengsten stromen ook door naar plaatselijke goede doelen...Willy 'Beewee' Berghman:
"Het idee om deze LP te maken, komt door de liefde voor vinylplaten.
Met de hulp van Kristof De Gols en Bert Noël, voor de opnames en de pre-mastering van de nummers, is dit project tot een goed einde gekomen.

Ik wil ook iedereen bedanken om hun singeltjes en LP's uit te lenen, om de zuiverste opnames van deze oude liedjes te kunnen maken.
Dit heeft ook bijgedragen aan de authentieke klank die deze LP ons geeft.

Ook bedank ik de nog levende uitvoerders voor hun leuke anekdotes en verhalen én om toestemming te verlenen voor het uitbrengen van deze Oilsjtjerse Liekes.

'Zeg Godlief, maggek a brommerken isj gebroiken' van Bruno Zwiejtol werd uitgebracht t.g.v. het 30-jarig bestaan van AKV De Zwiejtollekes. Daar dit enkel digitaal bestond, heb ik hier geen artwork van gevonden.
Maar op vraag van mijn vrouw Soncksken, heeft dit prachtige nummer toch een plaatsje op deze LP gekregen.

Teis Es Oilsjt!"Tracklist LP

Kant A:
A1. Het Stemmingstrio - Marieken
A2. Jean-Paul De Boitselier - Raldegeda
A3. Corum Alostum Imperiale En Nicole Schellinck - Slois
A4. Odilon Mortier - Men Iejnig Oilsjt
A5. Antoine En Michel - Bleif Van Men Flosj


Kant B:
B1. Don Kroes En De Dolle Mina's - Azzekazien
B2. Jean-Paul De Boitselier - Oilsjteneers Zemmen
B3. Het Stemmingstrio - D’Hoeige Vesten
B4. Hendrik Daelman - Oilsjt Goi Stad Van Men Droeimen
B5. Kamiel Sergant - Oilsjt Getj Men Ert Gestoelen

BONUS: Zwiejtol - Seg Godlief

Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia & Willy 'Beewee' Berghman
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Teis Es Oilsjt/©Willy 'Beewee' Berghman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten