Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 5 september 2018

Aalst Carnaval 2019 - Stoetthema AKV De Zwiejtollekes: 't Es Ni Te Schatten, Oilsjt Eet Iet Me Katten'


't Es Ni Te Schatten, Oilsjt Eet Iet Me Katten'

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2019'!

• Wat stellen de groepen voor in de 91e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Als tweede in een (lange) rij, AKV De Zwiejtollekes!


Bruno:
"Onze groep heeft flink afgebroken in het voorjaar van 2018, zodat we al vroeg konden starten met de voorbereidingen.
De eerste isomofiguur voor 2019, werd dus op 13 juni geleverd. Ondertussen staat een groot deel van de poppen er al en kunnen we monteren.

We zijn ons bewust dat er flink wat geplakt moet worden dit jaar. Er zit een concept in ons hoofd en stap voor stap zal dat in het 'écht' tot leven komen.

Carnaval is plezier maken.
Samen iets brengen waar je als groep met vele handen aan gewerkt hebt.

Er zijn wat nieuwe, gemotiveerde leden bijgekomen en we willen liefst élk jaar buiten komen met een mooi resultaat.

Vorig jaar waren we toch iets teleurgeteld na onze voorlaatste plaats. Tijd om het beter te doen!

Activitoiten? Onze halloweentocht, we helpen mee met de verschillende feestjes in Halle 13, er is de bingo én ook ons eetfestijn komt terug!"


Bruno:
"Het thema zelf?
Het gaat er over dat 'de kat' her en der opduikt in Aalst, zowel in plaatsen als in gezegden; de kat, de kater, katjen aloe, Kattestraat...
Daar maken wij een onderwerp van met een paar bekende Aalsterse gezichten, die al dan niet 'de kat uit de boom kijken'...
 

Vrijwel elke woensdag waren we al aanwezig in de zomer.
Op zondag 3 maart kun je bewonderen wat het geworden is!

Met de groeten van AKV de Zwiejtollekes..."GESCHIEDENIS

Het verhaal van middelgrote groep De Zwiejtollekes als AKV

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht...

2018


2017


2016


2015


2014


Foto's: ©Patrick De Boeck, ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten