Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 21 oktober 2022

Aalst Carnaval - Stikatelier 'Stikhalle 15' is de 'missing link' in het carnavalsaanbod voor groepen!


Dora stelt haar pand ter beschikking voor carnavalsgroepen

Stikatelier 'Stikhalle 15' laat groepen in alle comfort kostuums maken

Onder de noemer 'vrouwelijke carnavalisten verdienen ook hun werkhal'

Dora Van Der Elst ruilde na haar pensioen de Dienst Communicatie rond carnaval in voor een plaats 'tussen' de carnavalisten!
Het aanbod van deze accommodatie is groot!


Naast inspanning, ook ontspanning: er is zelfs een bar!
Voorstelling

Dora:
"Ik ben sinds 2022 op pensioen na een carrière bij de dienst 'Communicatie en Stadsmarketing' van de stad Aalst.
Zo was ik 16 jaar lang betrokken bij het carnavalsgebeuren en dan in het bijzonder de taken achter de schermen, eveneens in nauw overleg met de dienst 'Evenementen'.

Mijn vriend Michel Vanderstraeten was 30 jaar lang de bezieler van het Brandweermuseum in Erembodegem, dat ondertussen verhuisde naar Weelde (bij Ravels) in de provincie Antwerpen.
Nu we met pensioen waren, had een bevriend koppel ons gevraagd, om samen iets creatiefs te doen voor Carnaval.
Dit pand in de Louis D'haeseleerstraat leende zich daar perfect toe: het beschikt over een winkelruimte, stikatelier, polyvalente zaal, vergaderruimte en er was zelfs plaats voor een 'kaffeetje'...

We kozen uiteindelijk voor de naam 'Stikatelier Stikhalle 15'.
Die keuze leek ons logisch: er zijn 12 werkhallen om wagens te bouwen, er is Carnavalskantine Halle 13, Pop-upcafé Halle 14 en nu... Stikatelier Halle 15 (Stikhalle 15)!"

 

Dora:
"Mijn vriend geeft al jarenlang de brandpreventiecursussen aan de carnavalsgroepen en ondervond dat de mannen in de werkhallen elkaar kenden.
Maar de vrouwen komen onderling zelden in contact, buiten hun eigen groep om.
Dus willen we voortaan dat samenhorigheidsgevoel ook hier creëren, maar dan voor de vrouwen.
We hoorden vrouwen vertellen dat hun living vaak, van de zomer tot carnaval, vol ligt met stoffen en naaigerief... Telkens een heel gedoe om dat te verhuizen als er bezoek komt, of om samen te genieten van een gezinsavondje.

Dankzij ons nieuwe concept, zijn de vrouwen vanaf NU 'in het voordeel': een proper huis, alles mag hier blijven liggen en men komt werken wanneer men dat zelf wil.
Overdag of 's avonds, met veel of met weinig dames, niemand hangt van elkaar af.
Praktische voorwaarden zijn (uiteraard) dat je carnavalsgroep ermee akkoord gaat en deze locatie 'huurt'.
Wij bieden jaarovereenkomsten aan.
Bijkomend voordeel: wanneer een groep wil werken in een andere periode van het jaar (vb. kostuums voor een evenement), kunnen ze hier altijd terecht. Groepen mogen -na overleg- ook zelf bepalen wanneer ze beginnen naaien aan hun kostuums..."2022/2023

Dora:
"Voor het komende carnavalsseizoen hebben we nog welgeteld één plaats vacant en voor het jaar daarop kunnen we nog één extra plaats bijmaken.
Groepen die interesse tonen, mogen bijkomende inlichtingen vragen.

Tenslotte wil ik nog kwijt dat groepen die bij ons voor hun kostuums 'gehuisvest' zijn, van hieruit kunnen vertrekken naar de vorming van de stoet.
Ze mogen ook al hun bijkomende attributen (hoeden...) komen afzetten en deze locatie bevindt zich op slechts 2 minuten wandelafstand van de Grote Markt.
Wie hier huurt, mag ook gebruik maken van de polyvalente zaal en kan iets komen drinken in het 'kaffeetje'.

En het stopt nog niet: de aanwezige groepen mogen hun overstocks/stoffen/attributen van het voorbije carnaval ook etaleren in onze winkelruimte.
Zo kunnen geïnteresseerden een koopje doen..."Praktische info

Adres: Louis D'Haeseleerstraat 57 - 9300 Aalst
Contacteer Dora Van Der Elst: 0473823307
Contacteer Michel Vanderstraeten: 0475317295Artikel: ©Team Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia m.m.v. ©Oilsjt Een Weireldstad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten