Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zaterdag 12 januari 2019

Aalst Carnaval - Waar zitten de tickets voor de Prinsverkiezing? Jaarlijks terugkerend fenomeen van vreugde en teleurstelling! *UPDATE 14/01*


Jaarlijkse 'emotionele hoogmis' bij Ticketverkoop Verkiezing Prins Carnaval!

Zaterdagochtend 12 januari om 10u, ging de ticketverkoop voor de verkiezing van de 67e Aalsterse Prins Carnaval van start!

Ogenblikkelijk (binnen 30 honderdsten van een seconde) was er een lange online wachtrij.
Die liep om 10u stipt al op tot (!) 3.000 aanvragen...


WACHTRIJ VAN VOOR 10 UUR


Opvallend is dat de kaartenverkoop via de site van CC De Werf startte om 10 uur, maar er wel al ingelogd kon worden vanaf vroeger (en men in 'wachtrij' gezet werd).

Maar het uur van 'inloggen' speelde uiteindelijk geen rol. *UPDATE*

CC De Werf:
"Iedereen kon inderdaad al ruim voor 10 uur doorklikken naar de verkoopspagina en kreeg de melding in een wachtrij te staan, maar het maakt absoluut niet uit of je op die pagina gaat staan om 7u of om 9u59, zoals duidelijk in het bericht stond, kreeg iedereen een willekeurig wachtrijnummer op het moment dat de verkoop startte (om 10u).

We doen ons best om de verkoop zo vlot mogelijk te organiseren, helaas is de vraag altijd énorm veel groter dan het aanbod en zijn er bijgevolg altijd veel mensen teleurgesteld..."


10u03:


10u05:


VAN 4 NAAR 2 KAARTEN

Dit jaar kon men, net als vorig jaar, slechts 2 tickets online reserveren.

Voor de Verkiezing 2017, gebeurde de volledige verkoop via de kandidaten zélf.
In 2016 en 2015 bv. kon men online 4 tickets reserveren.


Maar welk systeem men ook hanteert, nooit kon of kan men iedereen bekoren, ook gezien de capaciteit van de zaal.

10u33, valse hoop... 600 wachtenden:


UITVERKOCHT


Geen ticket? Toch meegenieten?!

De ganse Prinsverkiezing wordt live uitgezonden op TV Oost, via de livestream op www.aalstcarnaval.be en is te beluisteren op Oilsjt Mjoezik.

Bart De Meyst en Massimiliano Semeraro, nemen het op zaterdag 26 januari 2019 in de Florahallen tegen elkaar op.

Sowieso krijgt Aalst een waardige, nieuwe Prins Carnaval 2019!


Op facebook regende het reacties, vaak gepost door zwaar teleurgestelde carnavalisten.
Maar, zoals élk jaar, treedt de ochtend van de 26e een andere 'zekerheid' op: plots verschijnen een pak beschikbare kaarten, die sociale media overspoelen.

Nog even geduld dus...

Foto's & screens: ©Carnavalaalstkoentje & ©Silke Hermans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten