Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zaterdag 15 december 2018

Aalst Carnaval 2019 - Stoetthema AKV Pertotal: 'De stroid om 'n iesten in de stoet speltj em ni af in 't veldj, mor droit om den barong mè 't mieste geldj!'


'De Stroid Om 'n Iesten In De Stoet Speltj Em Ni Af In 't Veldj, Mor Droit Om Den Barong Mè 't Mieste Geldj!'

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2019'!

• Wat stellen de groepen voor in de 91e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Als dertiende in een (lange) rij, AKV Pertotal!


Jens (woordvoerder):
"Ons thema? We kiezen al jaren om onszelf steeds 'heruit te vinden' en da's opnieuw geslaagd. Prachtige ontwerpen omzetten in 3D, of hoe een wagen tot leven komt, dankzij de inzet van vele mensen... In de werkhallen en ook wel bij de stiksters.
Namens het bestuur wil ik eerst en vooral iedereen bedanken die zijn steentje bijdraagt tot onze groep. Carnaval is een samenwerking: van idee, tot tekeningen, tot isomocreaties, lassen, plakken, plooien... Kostuums, verven, verlichting en tenslotte afwerken van wat je gecreëerd hebt.
 

Met tussenin ook de inzet voor de 'centjes': we hadden onze eetfestijnen en onze eendenrace, de Nacht van de Waterpistooltjes...
Het ganse plaatje kan pas slagen mits we samen ervoor gaan!

Budgettair is dat altijd kijken naar wat haalbaar is, maar of we in de A, de B of de C uitkomen, je hebt sowieso geld nodig.
En zo leg ik de link met het thema 2019..."


'Op de slagveldjen van 't Oilsjters roik is 't al lank geweiten, eje ni genoeg geldj ten werde oit de stroid gesmeiten.
Op 't leste van de stoet werd er veil geldj on de verlichting oitgegeiven.
Zitj è vanveiren in de stoet ten moeije mè de jury goan eiten.
Oe da ge 't droit of kiert, alles droit om 't geldj.'Jens:
"Let zeker op de karakterkoppen op de wagens. Alle vergelijking met bestaande personen is toevallig... de bedoeling...
De kern ligt op 4 figuren en daarnaast nog een paar wederkerende beestjes... Ge moet al 'nen eizel zèn' als ge ons onderwerp niet begrijpt als we passeren.

We gaan met een 60 man / vrouw in de stoet! We kiezen bewust als grote groep voor vele leden, waaronder vele jongeren. Bij ons krijgt iedereen een kans.
Het is tegen alle onheilspellende berichten in, maar we willen bewijzen dat de jeugd wel dégelijk de toekomst is van onze vastelauved!
We hebben een jonge kern, tot in het bestuur, aangevuld met (nog steeds) gemotiveerde, ervaren 'meesters' in het vak. Een gezonde mix!"Jens:
"En we proberen ook veel zelf te doen. Met Seba als snijder en anderen die (mee)helpen, kunnen we voor de opbouw al eigenhandig alle lijven fabriceren...
'Ambiesjes'? Ambiance op en rond de wagen genoeg dit jaar tijdens de stoet!
En als het even mag, een betere 'plosj'... Of ja, pakt de 'stroid om 'n iesten dan?!

Maar sowieso gaan we na de prijsuitreiking samen er een lap op geven. Iets wat we eigenlijk bij iéder feestje op zich al doen! Met of zonder reden...
Volgend jaar zelfs een nog groter feest.
We zijn 39 jaar jong, als nummer 47 in het B-gedeelte op 3 maart!


Groeten van AKV Pertotal!"


GESCHIEDENIS

Het verhaal van grote groep Pertotal als AKV

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht: KLIK

2018


2017


2016


2015


2014


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Patrick De Boeck & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten