Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! // Steve van Carnavalskantine Halle 13 neemt afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

maandag 9 maart 2020

Aalst Carnaval 2020 - WieWerEt: Prijsuitreiking met gelukkige winnaars! Beste Stoetliedje 2020? AKV Stièndoeid!


16 JAAR WIEWERET

Gedurende 14 jaar was WieWerEt dé pronostiek waarbij iedereen een gokje kon wagen over wie op het podium komt te staan bij de kleine, de middelgrote en de grote groepen na de stoet. Maar sinds de 15e editie in 2019, heeft Oilsjt Mjoezik de invulling van WieWerEt veranderd.

Sinds vorig jaar is het concept opgebouwd rond wie de winnaar wordt van de €1.000 op een spaarboekje van Argenta Schepens. Rond dit thema steken de medewerkers van Oilsjt Mjoezik een volledig avondprogramma in elkaar met wedstrijdjes en optredens.

Silke Hermans was ter plaatse...

De proeven:


Drie voorrondes met kandidaten die 'ter plaatse' worden getrokken.
Op het podium geven ze het beste van zichzelf in diverse proeven.

De drie winnaars mogen op het einde van de finale strijden voor de drie hoofdprijzen.
Tussen de rondes door zijn er optredens van prins carnaval, kandidaten(Arend)prins, ex-prinsen en andere liedjesschrijvers die het publiek entertainen.

Enkele prijswinnaars:


WieWerEt ? Wie won er €1.000?

Bowling The New Cat zat vol voor een topavond Oilsjterse entertainment!

De finale:


-> De 2e prijs, een prachtige TV van Electro Stock, werd gewonnen door Tania De Moor!


-> De hoofdprijs van liefst €1000 ging naar Lieven De Bruyn!


BESTE STOETLIEDJE


De prijs voor het beste stoetliedje is élk jaar een spannende belevenis...

Eerst was er het nationale nieuws voor 'Anuna Matata' van AKV Stièndoeid. Nu werd het bekendste stoetliedje ook tot het 'beste' gekroond!


Een fantastische prestatie. De volledige groep mag naar de zee of de Ardennen dankzij het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen...

Clipje van het 'Beste Stoetliedje 2020':



2e plaats, AKV De Zwisjelmoizen:


Gedeelde 3e plaats, AKV Zwisj & AKV Lossendeirdeveirdeirdeir:


Reportage: Carnavalaalstkoentje i.s.m. WieWerEt
Foto's: ©Silke Hermans, album? KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten