Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 26 september 2023

CD/USB/LP-seizoen 2023-2024: LP 'Teis Es Oilsjt Vol. 2'

Teis Es Oilsjt: Rita en 'Beewee'

LP 'Teis Es Oilsjt Vol. 2'

Onder de noemer 'Teis Es Oilsjt', verscheen de tweede LP van Willy 'Beewee' Berghman

Er was de voorverkoop, de release in café Den Biekerf in Oilsjt en de promostand in de zaal van Halle 13 tijdens de Carnavalsbeurs.
Deze unieke LP bevat 14 Oilsjterse retroliedjes (en een bonustrack)!
Het idee om zowaar een LP uit te brengen kwam van Willy 'Beewee' Berghman.

Maar tussen 'idee' en 'realisatie' lag een lange weg...
Toch zette Willy met volle moed door en zo lagen er 500 exemplaren te wachten op een eigenaar!

Willy 'Beewee' Berghman:
"Het was een proces van zoeken en vinden, maar we zijn megatrots op de nieuwe LP 'Teis Es Oilsjt Vol. 2'!
Vanaf we de promotie gestart waren, kwamen er al positieve reacties binnen.
Via onze Facebookgroep kon je het groeiproces van deze 'tweede telg' volgen.

Niet iedereen kocht de LP in voorverkoop, dus zijn er nog steeds exemplaren te koop.
Haast en spoed is zelden goed, maar wie té lang wacht, is misschien te laat...
Ook van de eerste langspeelplaat met Oilsjterse klassiekers hebben we er nog enkele in voorraad.

Er staan veertien nummers op de plaat, zeven aan elke kant.
Dat zijn meer liedjes dan de eerste LP, toen kwamen we in totaal aan 11.
Alle liedjes heb ikzelf geselecteerd, maar het is het 'publiek' dat 'suggesties' kon geven.
De respons was zo groot, dat we gerust nog een LP zouden kunnen vullen, maar of het zover komt, hangt allemaal af van de 'verkoopcijfertjes'
Het ontwerp van de hoes is volledig van mijn hand en gebaseerd op Oilsjterse affiches. De achterzijde is een prachtige foto, genomen
door Paul Van Impe tijdens de Popverbranding van dit jaar ..."
Willy 'Beewee' Berghman:
Onze goede vriend Luc ‘Paroi’ Vermeiren heeft mij al zijn singles gegeven.
Ik heb die beluisterd en van daaruit de grootste Aalsterse hits gekozen.
Als eerbetoon aan Luc, staan er op de hoes van mijn plaat 'kleine preien', eentje naast de titel van elk nummer.

'De Jongens Van De Veirkemert' van Jean-Paul De Boitselier opent de LP, daarna volgen 'Oilsjt Viert Karnaval' van Koizer Kamiel, 'Ons Lieken' van Lotjonslos, 'Johnny Zoi Ze' van Johnny Marcoen en afsluiten doen we 'kant A' met 'Oilsjt 1900' van Het Stemmingstrio, 'Hand In Hand Deir Karnaval' van Stefaan En De Chevaliers én 'Ik Drink Zu Geiren Safir' van Loeken Tatjen En Jean-Paul.

Op 'Kant B' staan 'Glorie Halleluja' van Nicole Schellinck, 'Oilsjt Ajoin' van Michel Cleemput, 'Weir Zingen E Lieken van Oilsjt' van van Stefaan En De Chevaliers, maar ook 'Den Ajoinendans' van Jackie D'Herde, 'Pateikes En Friet' van Koizer Kamiel en De Kamillekes en ''t Stroei Meziekske' van Jean-Paul De Boitselier.
Bonustrack is deze keer 'De Groeten Van De Kris' van Prins Kris De Poorter uit 1990. Het lied werd geschreven door een andere Prins, Antoine Van der Heyden."


Teis Es Oilsjt Vol 1: 'Huis van Arminaa' als Goede Doel
Opbrengst naar Goede Doel!

Willy 'Beewee' Berghman:
"Net als de vorige editie (mooie som kunnen schenken aan Arminaa, dat zich inzet voor armen), wil ik de opbrengst integraal overhandigen aan een 'Goed Doel'.
Ook van deze plaat werden 500 stuks geperst, met de bedoeling die allemaal aan de man of vrouw te brengen.
Als dat opnieuw lukt, kan ik een prachtige som overhandigen aan de Gentse vzw Enchanté.
Deze organisatie zet zich in bij de strijd tegen 'lege brooddozen op school' (ook in Aalst actief via de vzw VierdeWereld-Mensen voor Mensen).

Dat onderwerp raakt mij diep.
Ik heb zelf twee kleinkinderen en moet er niet aan denken dat zij op een dag met een lege brooddoos naar school zouden moeten vertrekken.
Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen, maar dat zou niet gelukt zijn zonder de hulp van de 'Move For Life-actie'.
Dankzij hen kon ik mijn eerste plaat vervolgen met een tweede, en op mijn beurt vzw Enchanté ondersteunen met de opbrengst.

Aan iedereen die deze LP's kocht of wil kopen: je krijgt er niet alleen een unieke verzameling originele opnames van bekende carnavalshits voor in de plaats, je steunt bovendien een lokaal 'Goed Doel!"

Koop deze unieke Langspeelplaat!

De LP is verkrijgbaar via Willy zelf, maar ze ligt ook te koop bij Café St.Kristoffel (hoek August Marcelstraat/Leo de Béthunelaan) en bij Steve in Carnavalskantine Halle 13. De kostprijs is €23 per stuk.

Voor wie Volume 1 van de LP zou 'gemist' hebben, er zijn daarvan nog een 50-tal Langspeelplaten verkrijgbaar.


Artikel: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia: KLIK
Foto's/Filmpje: ©AjoinPedia, ©Team Carnavalaalstkoentje & ©Willy 'Beewee' Berghman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten