Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zaterdag 5 oktober 2019

Aalst Carnaval 2020 - Stoetthema Zwisj - 'Goan Mè De Windj!'


Goan Mè De Windj! !

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2020'!

• Wat beelden de groepen uit in de 92e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Met vandaag aandacht voor AKV Zwisj!

10 januari: Zwisj, verfwerken...


27 november: Zwisj, groepsfoto...


Dieter 'Steirk' (PR / bestuur):
"Voor de 92e stoet willen we in de A vooral inzetten op entertainment én... de groepssfeer.
Hopelijk mogen we veel lachten en kunnen we zorgen dat iedereen zich goed voelt (of mag voelen) het komende jaar. 


Op 23 mei was dat het slot van het Terugblik Vooruitblik-interview en daar zat al een hint in naar wat ons thema zou worden..."

3 oktober: Zwisj in de werkhallen...


Dieter 'Steirk':
"Bij deze een woordje uitleg over 2020!
Ons thema gaat over hoe Zwisj tegenover carnaval staat.
Vele groepen steken ieder jaar opnieuw enorm veel geld in carnaval om zo hoog mogelijk te proberen in het klassement te eindigen. Er ligt dus een enorme druk op de leden hun schouders, zo moeten ze het ganse jaar door vanalles verkopen om de kas te spijzen.

De activiteiten? Het verkopen van taarten, snoepzakjes, ontbijtpakketten, kaarten voor het eetfestijn, gaan werken op festivals, ... en nog veel meer.
Maar dit alles brengt een enorme stress met zich mee. Hierdoor missen velen toch de kern van wat het meest bijzondere moet zijn in een groep en dat is... 'vriendschap en plezier'..."


11 september: nieuwe onderstellen / laswerken


Dieter 'Steirk':
"Daarom dat wij bij AKV Zwisj ons laten leiden door de wind !!"

Thema: goan mè de windj! 

Dieter 'Steirk':
"Ieder jaar starten we in de werkhallen met een lach op ons gezicht en als de vraag komt wat we dit jaar verwachten, is al snel het antwoord 'we zien wel wat er komt'.

Amusement en vriendschap komen op de eerste plaats. De rest is mooi meegenomen...

Tot 23 februari, groeten van AKV Zwisj!"


14 augustus: levering van materialen


LAATSTE 5 JAAR

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2019: '...weir trekken van de joar nor de broes begot'


Carnaval 2018: 'Oilsjt Oitgemolken'


Carnaval 2017: 'Zwisj zèn galabal'


Carnaval 2016: 'Voesj Roin, weer Freinen'


Carnaval 2015: 'Zwisj eiget vandejoor deirzieng...'


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV Zwisj
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem

5 oktober: nieuwe thema-pulls op campagnebal Debbie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten