Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 18 februari 2020

Aalst Carnaval 2020 - Stoetthema De Zwiejtzoel'n - 'Oilsjt giejne schrik, bé ons goot alles mè groenen elektriek'


Oilsjt giejne schrik, bé ons goot alles mè groenen elektriek

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2020'!

• Wat beelden de groepen uit in de 92e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Met vandaag aandacht voor AKV De Zwiejtzoel'n!


Johan (voorzitter):
"De dag van vandaag is er heel wat te doen rond de opwarming van de aarde en het milieu.
Zo willen ze de Aalsterse stoet vergroenen en is er zelfs vorig jaar een testproject geweest door de stad om een carnavalsgroep volledig elektrisch te laten rijden.
Vandaar kwam het idee om iets rond groene energie te doen.

Wij hebben een groene elektriciteitscentrale gebouwd, waar alle energie en stroom uit natuurlijke producten geproduceerd wordt. Zo zie je hier de 2 koeien waarvan wij via een trechter in hun aars de biogassen opvangen. De sidderalen in het aquarium produceren ook elektriciteit.
De twee hamster in hun rad drijven een enorme elektromotor aan."Johan:
"Een wagen vol mechanieken dus.
Deze worden ondersteund door de leden, die zo met mankracht al (zelf bewegend) ook de stroom zullen opwekken.
Is dat geen Lumineus idee?

Welke rol de klimaatmeisjes spelen?
Als er 2 zijn die met het milieu bezig zijn, zijn het deze twee wel. Onze elektriciteitscentrale staat onder het streng controlerend oog van Greta en Anuna.
We hebben dit wat in een frankenstein kleedje gestoken. Wie Frankenstein gekend heeft, weet dat hij ook een fabrieksken had, je had enerzijds de dokter Frankenstein en het monster Frankenstein. Je mag zelf invullen wie het monster en de dokter is..."Johan:
"De voorbereidingen zijn, na al het denkwerk, in september reeds gestart met de opbouw van onze wagens.
Je kunt de mooiste tekeningen hebben op papier, ze moeten van daaruit nog in het groot gebouwd worden.
En het resultaat kun je zondag en maandag bewonderen in de stoet.

Zonder meer een prestatie van veel uren hard labeur, uiteraard dankzij de inzet van velen! Iedereen draagt daar zijn steentje toe bij.
Wij hebben écht wel een groep vol gemotiveerde mensen. Dit allen op hun eigen manier. Zowel wagen -als kostuumteam, kunnen wat mij betreft niet genoeg complimenten krijgen voor de gegeven inzet!
Wij gaan dit jaar met 45 leden in de stoet.

Ambities?
Ja toch wel! Vorig jaar hadden wij de 5e plaats, wij hopen om het zeker even goed te doen en stiekem hopen wij zelfs op een 'tikkeltje meer'.

Groeten van De Zwiejtzoel'n."LAATSTE 5 JAAR

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2019: 'Lacht aal op eir gemak nor 't voegelken van DAK'


Carnaval 2018: 'Getj Altèd Prois In De Poletiekers Eer Gokpalois'


Carnaval 2017: 'Oilsjt es verzeikerd... Noo den brand toeiveren weir alles weer tot stand'


Carnaval 2016: 'Revue Burlesque'


Carnaval 2015: 'Antiek Aad Oilsjt'


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV De Zwiejtzoel'n
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Patrick De Boeck

Geen opmerkingen:

Een reactie posten