Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 8 oktober 2020

Aalst Carnaval - Online betaaltool voor de carnavalsgroepen? Kies zekerheid via ClubCollect!


GEPERSONALISEERDE ONLINE BESTELFORMIEREN

Administratieve rompslomp gespaard dankzij ClubCollect!


Anthony Van Langenhove (Business Development Manager):
"Beste carnavalisten

Door de coronacrisis krijgt het hele verenigingsleven zware financiële klappen.
Eetfestijnen, taarten- en wafelverkopen, spaghettislagen, etc. kunnen allemaal niet doorgaan.
Het is echter wel mogelijk om op een andere manier geld in het laatje te krijgen, bijvoorbeeld door een online versie van jullie evenement te organiseren.

Via het gepersonaliseerd online bestelformulier van ClubCollect kan je heel makkelijk de bestellingen bijhouden en wordt ook de betaling onmiddellijk behandeld via Bancontact (of met QR code). Jullie collega's van onder andere Lotjonslos, Possensje, Zwisj en De Zwiejtzoel'n gingen jullie reeds voor.
Lees hoe Lotjonslos en De Zwiejtzoel'n de samenwerking met ClubCollect hebben ervaren..."


LOTJONSLOS


Lotjonslos:
"Het was voor ons een sprong in het onbekende...
Wij verkiezen als groep natuurlijk veel liever een eetfestijn in real life. Dat was momenteel niet mogelijk, waardoor de online-versie een mooi plan B was.

Om dit te organiseren kwam al snel de payment link van ClubCollect in beeld.
Voor eerdere evenementen werkten we met een Google Form document, dat we zelf dienden te verwerken en waarbij we ook géén betalingen konden ontvangen.
Op het vlak van administratie bood ClubCollect een geautomatiseerde aanpak!

De payment link zorgde voor een makkelijke opvolging van onze bestellingen.
Hierbij kwamen alle bestellingen op één centraal punt binnen en dienden we ook de betalingen niet meer te verwerken."Meteen aan de slag!

Lotjonslos:
"De payment link stond ongeveer een maand live en tijdens die maand is er eigenlijk niets van administratief werk verricht. De bestellingen kwamen binnen en betalingen werden onmiddellijk online afgerond. Enkele dagen voor de dag van het bezorgmoment, sloten we de bestellingen af en wisten we 'tot op het bord' hoeveel gerechten we dienden te maken.

Heel interessant om op voorhand exact te kunnen weten hoeveel je nodig hebt. Op een echt eetfestijn is het vaak een beetje gissen hoeveel volk er zal komen opdagen, dat was nu niet het geval.

Via een handige Excel-download van de gevraagde gegevens in de payment link konden we alle adressen in een routeplanner inlezen, waardoor de ideale route werd samengesteld.
Op de dag van het levermoment stonden alle gerechten klaar en kreeg elke chauffeur een route."ClubCollect is een verademing!

Lotjonslos:
"We betaalden aan transactiekosten nog niet 1% van onze totale opbrengst. Ook qua service naar kopers toe was deze manier van werken een absolute meerwaarde.
Ondertussen is ook de kaas-en wijnavond via hetzelfde principe geregeld: wie wil komen, of liever aan huis geleverd ziet, kan / kon vlot alles regelen via het handige ClubCollect-formulier!"


• Kaas-en wijnavond regelt LOL via ClubCollect!


DE ZWIEJTZOEL'N

Ook De Zwiejtzoel'n zijn een tevreden gebruiker!

De Zwiejtzoel'n:
"Wij waren als groep op zoek naar een tool/manier om online de mensen op een toegankelijke manier te bereiken.
Bovendien wilden wij een eenvoudige en gebruiksvriendelijke 'bestelmogelijkheid', die we dan ook naar onze hand konden zetten.

Wij gokten op 3 paarden. Zowel ter plaatse consumeren, via afhaal, als via levering aan huis, wilden we onze pasta aan de man brengen.
Natuurlijk is dit organisatorisch een karwei!

We waren dus tevens op zoek naar een manier om de mensen coronaproof EN op voorhand te laten betalen.
Zo waren wij zeker dat de betalingen gedaan waren en konden we met zo min mogelijk cash geld werken.
ClubCollect loste al deze 'noden' voor ons op, dus was de keuze snel gemaakt.

De vrijheid om met het programma zelf aan de slag te gaan en dus het evenement te personaliseren, in combi met de garantie van de betaalveiligheid, heeft ons voor ClubCollect doen kiezen.
Toch ook even vermelden dat de hulp van Anthony tijdens het 'instelproces' van de pagina, een grote meerwaarde is 🙂
Wij kunnen ClubCollect dus absoluut aanraden als partner voor de Aalsterse (carnavals)verenigingen!"


PRAKTISCH

Het gebruik van de tool is volledig gratis. De enige kost die wordt aangerekend is een transactiekost van € 0,4 (excl. btw) per betaling.

Hoe werkt het?
- Kies zelf welke info je nodig hebt van je kopers. Bijvoorbeeld: adres, telefoonnummer, gewenste leverdatum, uur van de levering, etc.
- Voeg de producten toe die je verkoopt en bepaal de prijs ervan
- Verspreid de online betaallink via sociale media, jouw website, e-mails, etc.

Voordelen?
- Geen cash betalingen die ter plaatse geregeld moeten worden
- Volg de inkomende bestellingen/betalingen live
- Goed overzicht van het aanbod voor de potentiële kopers
- Download de gevraagde gegevens in een overzichtelijke Excelfile (handig om routes voor leveringen uit te stippelen of om afhaalmomenten te kunnen inplannen)
- Kopers ontvangen een betaalbewijs per e-mail


Test het vooral zelf eens uit via volgende fictieve link:
https://app.clubcollect.com/payments/nl/clubcollect-be/online-spaghettislag

-> Met dank aan Anthony Van Langenhove (ClubCollect)!
-> Infohttps://www.clubcollect.com/be/
-> Tel. Anthony? 0472627985

Geen opmerkingen:

Een reactie posten