Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 26 juni 2020

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 16: AKV Schiefregt'Oever


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze zestiende aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee van het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:'Doisdag!'

Interview met Werner Nica!


Werner Nica (PR):
"De opbouw verliep grotendeels probleemloos en zoals we op voorhand hadden gewenst.
Ons grootste obstakel is al enkele jaren het budget... Door 90% tot 95% zelf te fabriceren, reduceren we de uitgaven en kunnen we met ons beperkt budget toch met een mooie wagen buiten komen.
Jammer genoeg krijgen we maar weinig waardering voor het feit dat wij zoveel eigenhandig maken.
Ons onderwerp leende er zich dit jaar toe dat we allemaal op de wagen konden staan (of zitten). Dit zorgde voor veel beweging en ambiance. Het bracht leven in de 'brouwerij'..."Werner:
"Wat de stoet betreft verliep deze volledig zoals het hoort. Echt last van het weer hadden we zelfs niet.
Het was inderdaad jammer dat we 'Ons Paula' niet ten volle mochten laten pronken, net in het jaar De Stopnoillekes hun 'reus Paula' thuislieten.
Ook de mechanieken van ons station en de draaiende carrousel konden we niet tonen aan het publiek.

We hadden echter beslist om ons aan de voorgeschreven richtlijnen te houden die op zondagmiddag vanuit de veiligheidscel gecommuniceerd werden.
We vonden het wel jammer dat sommige groepen zich niet hielden aan de afspraken.
Leden stonden zo wél hoger op de wagen dan het toegelaten maximum, koppen werden uitgeschoven én de bewegende delen liet men werken. Toch werden ze niet noemenswaardig bestraft hiervoor. Dit voelt aan als 'oneerlijke concurrentie'..."Werner:
"Onze leden beschouwden de stoeten zélf als 'ontspanning'. Het was namelijk al enkele jaren geleden dat we nog eens met zijn allen samen vanop de wagen ons amuseerden.
Voor de eerste keer mocht onze pompier officieel op het Vredeplein! Tijdens de carnavalsnachten dansten we dan ook op de diverse beats!
Een fantastische ervaring!! Dit zorgde voor een hechtere band bij de groep. Leden werden zo meer naar elkaar toe getrokken.

Wat de uitslag betreft, mocht het altijd enkele plaatsen beter zijn, maar daar beslissen wij zelf niet over."Werner:
"De vaderdagontbijten (ter vervanging van de jaarlijkse moederdagontbijten) bleken een groter succes dan we verwacht hadden.

Onze andere activiteiten zoals een bingo-avond, het eetfestijn... gaan we proberen te laten doorgaan zoals voorzien.
Echter kan 'corona' hier wel roet in het eten gooien. Daarom zijn we al bezig met een 'plan B'.
Zuivere corona-stress hebben we niet, dit helpt weinig en we zien wel wat er op ons af komt. Vandaar het reeds bedenken van alternatieven."Werner:
"De sfeer in onze groep is over het algemeen zeer goed.
Als je bekijkt dat we in 2016 echt in een dal zaten. Een paar maand voor carnaval waren er maar 7 leden meer over. Nu staan we véél sterker.
Maar ook toen hebben we onze wagen klaargekregen en voldeden we aan alle voorwaarden van een grote groep. We slaagden erin om zelfs één meter te lang te bouwen.
Hierdoor kregen we nog strafpunten (de oorzaak was een 'dissel' van zes meter).
Wat we brengen volgens het geringe budget, blijft een prestatie!"Werner:
"Nu groeit de groep stilletjes aan terug en zitten we momenteel aan meer dan 30 leden.
Dit bewijst volgens ons zeker en vast dat we nog steeds met velen in SRO geloven en er positief tegenover staan.

Er wordt al nagedacht over carnaval 2021, zowel door de leden als door het bestuur.
Zoals eerder gezegd, zien we wel wat er op ons af komt in het huidige 'corona-tijdperk'."Werner:
"Het onderwerp voor 2021 is reeds beslist en zit zowel tussen de oren, als 'op papier'. Maar zal het kunnen doorgaan?!
We denken zelfs al na over ideeën voor 2022 en 2023, met de crisis in het achterhoofd!

Nieuwe leden zijn natuurlijk nog steeds welkom en mogen zich kandidaat stellen via onze FB-pagina of via één van onze leden.
Nu de coronaregels wat versoepeld zijn, kunnen we ze vlug ontvangen voor een eerste gesprek.

Groeten van 'De Schieve', AKV Schiefregt' Oever!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Schiefregt'Oever

Foto's: ©Cris De Wolf, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Patrick De Boeck, ©Niky De Wever & ©Carnavalaalstkoentje

Schiefregt'Oever 2020 via 'Blog 2': KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten