Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 18 maart 2022

Aalst Carnaval - ‘Lotjonslos werkt aan ultiem eerbetoon voor Dendermonde’

‘Lotjonslos werkt aan ultiem eerbetoon voor Dendermonde’

Een nieuwe kop voor 'het peerd'!

Splinternieuwe paardenkop moet op tijd klaar zijn.
Net zoals de originele kop van het Ros Beiaard is dit duivels geschenk van Aalsterse makelij.

In de werkplaats van LOL wordt naarstig gewerkt om een splinternieuwe paardenkop tijdig klaar te krijgen.

Lotjonslos, nooit verlegen om een straffe stunt, houdt de ludieke rivaliteit tussen de 2 steden springlevend.

Lotjonslos 2002: 'De Worp Van 't Ros'


Voorzitter Kurt Heerman:
"In 2018 was het thema 'De lesten Ommeganck' waarbij we het verloederde paard een waardig afscheid hebben gegeven- wie herinnert zich dat nog!
Het leek ons dan ook vanzelfsprekend dat we ook 'De Iejsten Ommeganck' onder onze vleugels nemen.
De huidige kop is nu al veel mooier dan de eerste, wat op zich niet zo moeilijk is..."


Lotjonslos 2018: 'De lesten Ommeganck'Dat Lotjonslos een zwak heeft voor Dendermonde is geweten, meermaals was het Ros present op de wagens van de oudste en meest succesvolle groep van Aalst...

Om 'de Iejsten Ommeganck' extra in de verf te zetten werd ook een ludieke affiche gemaakt!

Voorzitter Kurt Heerman:
"Onze affiche is van de hand van Stephan Gysens (-> Zie bovenaan dit artikel) en zal de weken voor de ommegang opvallend aanwezig zijn in Dendermonde.
Die twee enige straten van het dorp gaan volplakken met affiches is geen probleem..."


Burgemeester Piet Buyse mag zich dus verwachten aan de komst van de Lotjonslossers om hun nagelnieuwe kop te overhandigen, waarna de plezante vete zal beslecht worden met meerdere pinten bier!

-> Voor haar 60ste verjaardag bracht Lotjonslos een boek uit over haar rijke geschiedenis van Lotjonslos.

-> De vete tussen Aalst en Dendermonde kreeg al véél aandacht, mooi omschreven op AjoinPedia!

-> De geschiedenis van Lotjonslos kun je HIER terugvinden!

Artikel: ©KAKV Lotjonslos / Verwerking ©Team Carnavalaalstkoentje

Foto's: ©KAKV Lotjonslos & ©Team Carnavalaalstkoentje

Lotjonslos 1990: 'Den Boerenommegang'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten