Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 5 maart 2021

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 44: AKV Schie' dj Oit!

TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze vierenveertigste aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee tijdens het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:


'Weir bevriez'n den toid, want carnaval mè Schie 'dj Oit! wert e foit!'

Interview met Bram!
Bram (voorzitter):
"Hoe het carnavalsjaar verliep?
We vonden dat het tijd was om een volgende stap in onze ontwikkeling te zetten. Daarom willen we via 'dit artikel' al onze leden nog eens bedanken voor hun inzet in de voorbereidingsperiode.
Uiteraard hadden we de nodige discussies over het wagenontwerp... Eens we allemaal op dezelfde lijn zaten én in het bezit waren van de maquette, zijn we er enthousiast ingevlogen.

De bouw van de wagen ging heel vlot.
Voor het eerst hebben we zelfs met “kiekendraad” en mousse gewerkt, dankzij de nodige tips van de buren (Lotjonslos). Eveneens hadden we twee mechanieken verwerkt in de wagen. Het eindresultaat mocht gezien worden.
Het kostuumteam heeft 'ferme sprongen' gemaakt! De uren die ze aan het kostuum spendeerden waren niet te tellen en de verlichting maakte het plaatje compleet."Bram:
"Toen we op carnavalszondag naar de vorming reden, hebben we enorm veel schade opgelopen aan onze wagen.
Door de felle rukwinden tijdens de rit van Erembodegem naar Aalst, waren wagenonderdelen zoals de kinderkoets en de bak bier gaan vliegen. Eveneens was onze 'zwarte man' losgekomen.
Maar dankzij enkele handige leden viel dit niet op in de stoet.

Jammer dat de organisatoren verboden om 'mechanieken' te gebruiken.
Het kanon zou normaal hoog de lucht in gaan en de nodige rook blazen. Het paardje (achteraan de wagen) hebben we toch doen schommelen 😉 Verder verliep de stoet vlot. Moe, maar voldaan, verlieten we de Grote Markt..."

Bram:
"Mooie herinneringen hebben we aan het stoetliedje en de bijhorende danspasjes.
Toen we onder de konker kwamen, zagen we dat het goed zat: het publiek reageerde enthousiast en dit heeft de motivatie enkel maar versterkt.
Iedereen was 'grosj en fier' en danste zich de longen uit het lijf. Al onze attributen, zoals de prachtige kroon en de staf, kwamen volledig tot hun recht.

Een domper op de feestvreugde?
Er was even paniek in de nacht van zondag op maandag...
Onze chauffeur en isomoman Patje werd opgenomen in het ziekenhuis wegens hartfalen. Gelukkig heeft hij na enkele dagen het ziekenhuis kunnen verlaten en is hij nu terug gezond en wel!!"

Bram:
"Iedereen heeft zich super geamuseerd tot in de vroege uurtjes, de perfecte maatstaf voor een TOP carnaval!
De uitvalsbasis is ons lokaal 'The Dutch Inn'. Zij openen tijdens de carnavalsdagen enkel voor ons de deuren. De leden kunnen zich daar rustig omkleden en schminken, even iets drinken of eten en zeer belangrijk: we mogen er onze drank stockeren.
Dus Fabienne en Willem bedanken we nog eens met een 'dikke merci' en 'kusjes overal'!
Eens we 'op gank zijn', verplaatsen we ons vooral tussen het Vredeplein en de Grote Markt..."

Bram:
"Het verdict van de stoet?
We waren erg tevreden over de 20e plaats!!!
Als er tijdens de prijsuitreiking bij vele leden traantjes vloeiden omwille van deze beoogde score, dan weet je dat het goed zit.
We vonden het resultaat dubbel en dik verdiend.

Als groep deed het veel deugd om de positieve respons van andere carnavalisten en groepen / concullega's te lezen, wanneer we als ‘Groep in de Kijker’ aan bod kwamen op deze blog!
Dit geeft ons de moed om er terug een goeie lap op te geven!"

Bram:
"Voor het eerst in ons jonge bestaan, hebben AKV’s wagenonderdelen gekocht.
Andere stukken gingen naar carnavalsverenigingen buiten Aalst.
Minder goed nieuws kregen we over onze grote remorque... Die was verkocht aan een Wetterse vereniging, maar spijtig genoeg is deze groep moeten stoppen door de gevolgen van de gekende pandemie. Deze komt hierdoor terug te koop.

2022? Ook wij hopen dat carnaval in vol ornaat kan doorgaan.
De plannen van de wagen zijn al af, het proefkostuum staat klaar.
Dus er is al een klein beetje voorbereidend werk verzet. Het is de eerste jubilee, 5 jaar AKV Schie’dj Oit!"

Bram:
"We hebben contact met onze leden via de 'interne Facebookpagina' en doen de vergaderingen via zoom. Het zijn bizarre tijden.
Graag willen we ons ledenbestand uitbreiden.
Daarvoor hebben we de nodige stappen al gezet. Enkele oud-leden zijn teruggekomen en momenteel zoeken we nog 2 à 3 versterkingen die een meerwaarde voor onze groep kunnen zijn. Maar we kennen onze plaats en willen vooral een kleine groep blijven, waarbij vriendschap en amusement op de eerste plaats komt. Eens dit goed zit, volgen de resultaten vanzelf.

De kosten lopen hoog op omdat we in Erembodegem een loods huren, maar ons financieel plan is goed onderbouwd en we verkeren niet in moeilijkheden. We denken wel volop na hoe we inkomsten kunnen genereren en tegelijk onze naamsbekendheid verhogen."


• Maandagstoet:


Bram:
"Ik wil eindigen met 2 leuke 'uitsmijters'...
Anekdote 1 van het jaar… 'De spek met eieren op dinsdagochtend was weer gralek goed…'
Anekdote 2 van het jaar… 'Moet er nog pureepoejer zen?!?'

De betrokkenen weten wat dit betekent, de andere lezers mogen er gerust eens mee lachen...
Want lachen kan nooit kwaad! Zeker niet bij de hobby die we allen koesteren: Oilsjt Carnaval!

We wensen iedereen 'beter tijden' en kijken samen uit naar een normale(re) driedaagse volgend jaar!

Groeten van AKV Schie'dj Oit!"

Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Schie' dj Oit!

Foto's: ©Cris De Wolf, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Patrick De Boeck & ©Carnavalaalstkoentje

Schie 'dj Oit! 2020 via 'Blog 2': KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten