Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 16 juni 2019

Carnavalsveiling 2019 - Opbrengst van 754 euro geschonken aan Levensvreugde Verblijven vzw


CARNAVALSVEILING MET EEN GROOT CARNAVALSHART!

Vrijdag 14 juni om 20u gaven de organisatoren van de carnavalsveiling 2019, hun cheque af aan Levensvreugde Verblijven vzw!

Gert Cleemput en Tom Huybrechts organiseerden op vaderdag (zondag 9 juni) de jaarlijkse veiling.
Die werd terug in de originele locatie van café @DeParking bij Cali (Christophe Corthals) georganiseerd.


Gert en Tom:
"Na 2 jaar in Carnavalskantine Halle 13, besloten we de veiling terug naar zijn 'thuisbasis' te brengen, nu Cali Café @DeParking volledig renoveerde en heropende.
In totaal boden 23 verschillende verzamelaars materiaal aan.
Zelfs tijdens de veiling werden nog extra dingen aangeboden, zodat het aantal te veilen items nog steeg van iets meer dan 100 (enkele dagen ervoor) naar in totaal 157 objecten.
Meer dan 70% van de aangeboden carnavalsspullen heeft een nieuwe eigenaar gevonden.

We besloten om bij het berekenen van het bedrag dat opgehaald werd voor het goede doel (10 % van de uiteindelijke verkoopprijs) steeds af te ronden naar boven
De veiling zelf had een opbrengst van 3124 Euro, daarvan werd dus 10% of 376 Euro voor het goede doel opgehaald.
Voor sommige verzamelaars ligt de som zelfs hoger dan 10%, omdat ze dit zelf hebben afgerond.

De 19 integraal te veilen items (opbrengst niet aan 10%, maar volledig voor dit goede doel), brachten zelf ook nog eens 358 euro op. Uiteindelijk werd daar nog iets bijgegeven en afgeklokt op 754 euro voor Levensvreugde vzw.
Een bedrag waar we héél erg trots op zijn!

Isabelle Hoorens van Levensvreugde verblijven vzw kwam langs met enkele gasten van de verblijven.
Doel is om hun snoezelruimte in te kleden met extra materiaal."2020

"We willen iedereen bedanken die is komen kijken, genieten en bieden tijdens de carnavalsveiling in Café @De Parking
Voor de volledigheid de mensen eens opsommen die voor deze heel mooie integrale schenkingen instonden...
In het bijzonder: AKV Liejp & Sjepap, Johan De Plecker, Team Weddings en events - Lies Daeleman en Stijn De Meyst, Familie Bauwens, David Merckaert, Jurgen Cooman, OLG De Pinnegorts, Slagerij d’Haens en www.oilsjtverzaumelt.be. en de mensen die op het laatste moment nog iets extra schonken
Het was heel fijn om te zien dat er een delegatie van Levensvreugde Verblijven vzw ook eens langskwam om even te kijken naar de veiling als gebeuren zelf...

Volgend jaar doen we opnieuw zoiets en we hebben al iemand op het oog die iets 'uniek' van plan is. Meer mag ik nog niet zeggen, maar 't wordt heel speciaal.
We willen nog een stapje 'harder' gaan en de boel wat meer opentrekken naar de buurt zelf...
Plannen genoeg, positivisme heerst en de 'basis' is gezet voor een nieuwe veiling in 2020!

Groeten van Gert, Tom & Cali!"Artikel: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. Gert Cleemput

Foto's: ©Carnavalsveiling 2019, Gert Cleemput

Geen opmerkingen:

Een reactie posten