Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 16 oktober 2022

Aalst Carnaval - Stad lanceert De Magische Carnavalswandeling: 'Zwaai De Scepter'

Prachtige Magische Carnavalswandeling: 'Zwaai De Scepter'

Verrassende en interactieve tocht doorheen het stadscentrum

Beleef de 362 dagen per jaar 'buiten Vastelauved', toch de Aalsterse Carnavalssfeer!

Vrijdag 14 oktober 2022 werd deze interactieve tocht voorgesteld

De 2e 'scepteroverhandiging' op minder dan 1 week voor Prins Yordi...
Ieder jaar zakken in februari of maart tienduizenden carnavalsvierders af naar het centrum van Aalst, om samen naar de stoet te kijken en/of drie dagen te feesten.

Het geheime recept achter het grootste carnaval van ons land, ontdek je vanaf nu op een ongeziene manier.

'Magie in onze carnavalsstad'We houden halt op verschillende locaties in de stad, vaak zijn deze gelinkt aan een figuur of vereniging die je ook kan terugvinden in de vernieuwde huisstijl van carnaval.
Tijdens deze route activeer je met je eigen prinsenscepter geluid, video en animatie die je helemaal onderdompelen in het grootste volksfeest van ons land.

Zo maak je onder een gigantische lampenkap (het hoofddeksel van de Voil Janet) kennis met het Aalsters dialect en word je in de levensgrote scepter op de Grote Markt, via een bruisende video, meegezogen in het feestgedruis.Caroline De Meerleer (N-VA, schepen van Toerisme):
"Kom dat zien, want dit is nog nooit eerder vertoond...
Op een hedendaagse manier willen we de bezoeker(s) laten ontdekken wat carnaval in Aalst is en voor de Aalstenaar betekent.

Waarom is vakmanschap, lef, satire en creativiteit zo eigen aan Aalst, Aalst carnaval en de Aalstenaar?
Daarop krijg je een antwoord als je zélf met de scepter zwaait.
Zowel rasechte carnavalisten, gezinnen met jonge kinderen, een groep vrienden of collega’s,... elkeen zal worden ondergedompeld in de carnavalsbeleving, die op de verschillende hotspots in de stad wordt gecreëerd."Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA):
"We gaan opnieuw een stapje vooruit in de modernisering van Aalst Carnaval.
Een bijzonder creatief nieuw concept en initiatief, dat vele carnavalsharten sneller zal doen slaan.
Aalst Carnaval brengen we zo dichter bij de mensen op een uiterst interactieve en ontspannende manier.
Vanaf nu
is het voor iedereen mogelijk om het Aalsterse DNA (een beetje) te begrijpen!"


Praktisch

Zaterdag 15 oktober startte de verkoop van de magische carnavalswandeling in het infokantoor van Visit Aalst

Het infokantoor is 7/7 geopend (volledige adres: Hopmarkt 51, 9300 Aalst).
Op werkdagen lopen de openingsuren van 9 uur tot 17 uur, op zaterdag van 10 uur tot 17 uur en op zondag van 13 uur tot 17 uur.

De magische carnavalswandelbrochure, met handgemaakte scepter, is te koop voor €15 per gezelschap.
Wens je geen scepter, dan kun je de wandeling ook maken: de brochure met magische activatiekaart kost €5.


De interactieve hotspots zijn geactiveerd van 8u 's ochtends tot 20u 's avonds.


Artikel: ©Team Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia

Foto's/Film: ©Team Carnavalaalstkoentje/©koentje75 on YouTube & ©AjoinPedia & ©Stad Aalst/©Gert Swillens

Meer Info via VisitAalst: KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten