Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 12 mei 2019

Jubileum 30 jaar AKV Possensje – 3 decennia Carnavalsplezier!


30 JAAR POSSENSJE

AKV Possensje gaf op zaterdag 11 mei 2019 een groot feest in Kaai 17!

Deze carnavalsgroep heeft er al een rijke carrière opzitten: ze behaalden 6 zeges en doorliepen alle categorieën! En, er komt een prachtig boek aan...


Possensje is ontstaan na carnaval 1989 uit 2 losse groepen: toen allemaal jonge gasten van rond de 18 jaar...

‘De Frikadellenvroivers’, ‘De Halffrangskesgezichten’ of ‘De Toeverparapliekes’, het waren voorstellen van namen voor deze kersverse carnavalsgroep, maar het werd uiteindelijk ‘Possensje’.

Tom Casteur (Oprichter en ere-voorzitter):
"In het startjaar 1990, werden we direct doorverwezen als nieuwe groep naar de maandagstoet door de eerste numerus clausus, maar ten gevolge van het stormweer werd die maandagstoet afgelast. Dan maar als alternatief een binnenoptreden in de Keizershallen..."


Tom:
"Onze eerste echte ‘stoet’ was pas de week nadien, op den Arend."


Tom:
"We deden 6 jaar mee bij de kleine groepen, gevolgd door 6 jaar bij de middelgrote groepen. Met in 2000 de 'eerste 1e plaats'.
Sinds 2002 zitten we bij de grote groepen, met in totaal 5 overwinningen.

Vanaf 2008 waren we onafgebroken 11 jaar in de top drie bij de grote groepen. Het had een fietslengte of twee gescheeld en het was 12 jaar in de top drie.
Toch mogen we trots zijn: nu behaalden we dus 15 jaar na elkaar de top 4, ook niet slecht hé!"


Overwinning 2000:


Overwinning 2006:


Overwinning 2009:


Overwinning 2011:


Overwinning 2014:


Overwinning 2017:


30 JAAR TE BOEK!

30 stoeten van Possensje.....dat vraagt gewoon om alles neer te pennen en te bewaren voor het nageslacht.

Tom:
"Een idee waar ik al jaren mee rondloop en dat nu met het boek ‘dertig stoeten’ begint vorm te krijgen.
We vonden uitgeverij ‘Flying Pencil’ uit Erembodegem bereid om ons boek uit te geven. Het boek zal qua layout gebaseerd zijn op het laatste boek van de uitgeverij: 'Union Rock'.
Het telt méér dan 200 pagina’s, heeft een harde kaft, is volledig in kleur en is gedrukt op maco papier. Alles in een éénmalige oplage van 500 stuks, met een kostprijs van €29.

Het voorintekenen zal starten op ons eetfestijn begin september, aan de prijs van €25.
Het boek zelf komt uiteindelijk op de markt begin december, juist op tijd als cadeau onder de kerstboom. Er zullen twee bladzijden met advertenties worden in opgenomen. Waarvoor we nog steeds op zoek zijn naar de nodige sponsors."Tom:
"Het boek ’30 stoeten’ gaat uiteraard over het ontstaan en de evolutie van Possensje, geïllustreerd met foto’s, tekeningen en verzamelobjecten, anekdotes van leden, ex-leden, sympathisanten én Aalsterse carnavalisten.

Carnaval is zoveel méér dan de stoet, drie dagen uitgaan en pinten drinken. Het grote publiek ziet meestal enkel de praalwagens en de gekostumeerde deelnemers in de zondagsstoet, maar hier gaan héél wat voorbereidingen en inspanningen aan vooraf.
Door het raadplegen van de stadsarchieven, persartikels, eigen ervaringen en getuigenissen van Aalstenaars, proberen we ook de evolutie van het Aalsterse carnaval te schetsen.

Hoe veranderde de manier van werken aan de wagen en kostuums doorheen de jaren door het gebruik van verschillende materialen en technieken. Hoe veranderde dit volksfeest de laatste dertig jaar...
Twee verhalen in elkaar verweven over een tijdslijn van 30 jaar, de historiek van Possensje én Aalst carnaval vormen de basis van dit boek."


De werkhallen 2019, altijd plezier!


Tom:
"Elk goed boek heeft ook een cover nodig, en daarvoor hadden we een fotowedstrijd georganiseerd: 'de mooiste foto van Possensje in de stoet van 2019'.
We kregen van 12 fotografen verschillende foto’s toegestuurd. Het was een moeilijke beslissing, we hebben eerst 5 foto’s geselecteerd, om er dan nog 3 over te houden, de fotografen van deze drie foto’s werden op ons feest uitgenodigd.

Isaac Caudron, Tom De Sutter én Paul van Impe mochten naar voor komen.
Deze drie genomineerde foto’s worden zeker en vast al opgenomen in het boek.
De foto van Paul Van Impe, met de ‘tank’ van Possensje op de Grote Markt, werd als 'beste' gekozen!"


Coverfoto Boek Possensje, ©POS / ©Paul Van Impe:


-> De geschiedenis van 30 joor Possensje, KLIK

Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Possensje

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Possensje, ©Silke Hermans (feest 2019), ©Patrick De Boeck

Possensje in het corso van Blankenberge, sinds... 2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten