Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 26 november 2019

Aalst Carnaval - Driekoningenfeest en voorstelling Carnaval 2020 op zaterdag 11 januari!


OOK DRIEKONINGENFEEST IN ANDER JASJE

De 'officiële start' van Carnaval 2020 geeft men in Zaal Cinéma op 11 januari!

Het Driekoningenfeest van Aalst zal in 2020 een gedaantewisseling ondergaan.

De vrees dat het feest zou verdwijnen was dus onterecht. Het vindt al plaats sinds de jaren 60, met wisselend succes.

De verhuis van het 'openlucht Statieplein' (3 edities: 2017 tot 2019) naar -terug- een zaal (vroeger Sint-Annazaal, nu Zaal Cinéma op de Hopmarkt), is toch wel een verrassing.
Verder vindt dit feest meestal de 1e vrijdag na Nieuwjaar plaats. Ook daar wijkt men nu van af.


Op zaterdag 11 januari weten kandidaten-prins Yvan De Boitselier en Werner Kinoo, wie er als eerste (of tweede) mag optreden op de Prinsverkiezing van 2 weken later, op zaterdag 25 januari...
Dat zal nog steeds gebeuren aan de hand van diverse (verrassende) proeven...Feestcomitévoorzitter Dirk Verleysen lichtte nog toe dat men die avond ook de carnavalsaffiche zal voorstellen en de winnaar van het ontwerp voor de verbrandingspop bekend zal maken.

Zo zijn alle carnavalisten welkom in zaal Cinéma! 
Naast de proeven om de volgorde van de optredens te weten, krijgen ook de winnende carnavalsgroepen van 2019 die avond hun oorkonde...

Doorheen de jaren kreeg het Driekoningenfeest al vaak de wind van voor.
Maar ondanks de veranderingen, overleefde dit feest...Bron artikel: HLN KLIK, eigen berichtgeving en Dirk Verleysen + Ajoin Pedia.
Sfeerfoto's: ©Silke Hermans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten