Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! // Steve van Carnavalskantine Halle 13 neemt afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

vrijdag 8 juli 2022

Aalst Carnaval - Carnavalswereld verliest Eliane 'Schiefregt'Oever' Bonnaerens

Eliane maakte begin 2022 zelf bovenstaande fotocollage...

Voormalig secretaris en medestichtster AKV Schiefregt'Oever onverwacht overleden

"Eliane was een rasechte carnavaliste!"

Eliane: "Toen waren we nog jong en schoein!"

Eliane zoals ze was, ze werd net geen 62 jaar...
AKV Schiefregt'Oever, 5 juli:
"We hebben zopas het droevige nieuws vernomen dat Eliane Bonnaerens, echtgenote van Rudy Willo en medeoprichtster van SRO, is overleden.
We zijn met stomheid geslagen...
We willen onze innige deelneming betuigen aan Willo, familie, vrienden en kennissen van Eliane.
SRO is een waar monument verloren. 😢

Rust zacht Eliane. ♥️✨"

Overlijden Eliane is voor vele Aalstenaars een compléte verrassing!

Eliane was een icoon dat als 'de vrouw de Willo', ook op haar eigen manier een voortrekkersrol bekleedde in de geschiedenis van AKV Schiefregt'Oever.
Ze stond mee aan de wieg van de groep en... ze stond dààr ook haar mannetje (zei ze zelf toch...).


Eind juni 2022 bespraken we (samen) deze onderstaande carnavalsfoto van 'Ajoin De Flitser' uit 1985:
Eliane Bonnaerens (2e rechtsboven) zei als reactie:
"Ik sta er ook nog eens op 😂
Ik heb dat artikel bij mijn foto’s zitten, zoals nog meerdere krantenknipsels.
🙈
Toen waren we nog jong en schoein.


In die tijden diende je als 'vrouw van de voorzitter' ook te luisteren, maar je had eveneens 'spreekrecht', net als iedereen!
Sommige mannen hadden toen meer moeite met 'vrouwelijke standpunten' dan nu, vermoed ik.
Als we het kostuum of de wagen bespraken kon je geen 25 meningen respecteren, je moést wel knopen durven doorhakken. Vrouwen legden zich daar makkelijker bij neer.
Carnaval was hard werken. Ieder lid wist dat en vele mannen waren eigenlijk zelf liever 'technieker' dan 'figurant die danst in de stoet', zeker in de beginjaren was dat zo.

Bij ons werden vrouwen toegelaten, maar dat was niet bij elke groep zo.
Wat kreeg je dan bij 'mannenbastions' als resultaat?
Dat de vrouwen van dié mannen OOK carnaval wilden vieren, dus tijdens de driedaagse bleef er van dat uitsluitend 'mannenwereldje' niet veel meer over!
Of het was grote ambras!!
Wié is dan het sterke geslacht..."
*lacht*

De afscheidsplechtigheid van Eliane Bonnaerens vindt plaats op zaterdag 16 juli 2022 om 9 uur in het crematorium van Aalst (Merestraat 169).

Eliane in 1978:
Eliane in 1981:
Het overlijdensbericht:


Herdenkingsmoment aan de Werkhallen

Op woensdag 6 juli 2022 hield men een sereen herdenkingsmoment. Guy Walgraef nam hiervoor het initiatief.

Naast Eliane Bonnaerens, werd ook Herman 'Matot' De Neef herdacht.
Hij overleed op 30 juni en het was Eliane die persoonlijk nog een rouwkaartje in de brievenbus stak bij Christiane Tombeur (zijn echtgenote).
Bovendien uitte Eliane als eerste haar medeleven op de blog bij het artikel over Herman en ze excuseerde zich, omdat ze niet aanwezig kon zijn op de dienst voor Herman...


H(erman) en E(liane) kregen een mooi eerbetoon:


Onze oprechte deelneming...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten