Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 18 april 2022

Aalst Carnaval - Toezichter Guy Walgraef kreeg een prachtig 'Pensioenfeestje' in Halle 13 / Ook Steve vierde '20 joor Orendprinsj'

Feestje? Marijke van Salong zorgde voor lékkere taart!

DING DONG GUYKEN 'IN PENSIOEN'/STEVE VIERT '20 JOOR ORENDPRINSJ'!

Guy Walgraef kreeg op donderdag 14 april een waardig 'dankjewel' in Carnavalskantine Halle 13! Terwijl Steve De Backer vierde dat hij 20 jaar geleden zwaaide met de Arendse scepter...

De aanwezige carnavalisten beleefden een avond vol emotie, herinneringen en mooie woorden.

Een kort sfeerverslagje...Guy Walgraef: Toezichter Werkhallen, zanger, kunstenaar en véél meer!

Creatieve duizendpoot werd uitgebreid gevierd

Het was 'maar' een donderdagavond en toch hadden tientallen carnavalisten zin in een feestje!
Niet zomaar een bijeenkomst, want de immer sympathieke Toezichter van de Werkhallen, Guy Walgraef, werd er hartelijk ontvangen en bedankt voor zijn jarenlange inzet. Guy gaat 'op pensioen'.
Hij is niet alleen iemand bij wie iedereen terecht kan, maar is ook zélf een volwaardig 'onderdeel' van de carnavalsbeleving in Aalst!

Wie kent zijn hits niet als 'De Karnavalist', het 'Loflied voor Karnaval' en 'De Verbrandink'? Guy zingt geen schlagers of uptempo, maar concentreert zich op de 'klassiekers': nummers met inhoud qua tekst en melodie, de 'liedjes waarin men een verhaal vertellen mag'.

Guy is ook kunstzinnig: hij ontwierp (met Bart Jansegers) het carnavalsmonument voor de overleden carnavalisten op het Aalsterse kerkhof én diverse trofeeën, waaronder die van de 'Miejst verdienstelijke Carnavalist'...
Kortom: een duizendpoot die vast en zeker ook tijdens zijn pensioen nog lang actief zal zijn...
Guy blijft 'zijn kinderen' (zo noemt hij de hardwerkende carnavalisten) volgen, net zoals niemand ooit het legendarische begin bij elk van zijn mededelingen zou kunnen vergeten: 'dag brave jonges en maskes'. Hij staat nog steeds als gids ter beschikking voor wie een rondleiding aanvraagt in de Werkhallen.

Gedurende de avond kreeg Guy diverse mooie geschenken en een 'gepersonaliseerde' taart...Guy Walgraef:
"Aan alle carnavalisten die erbij waren in Halle 13: van harte bedankt voor de fijne avond 😃 !
Speciaal voor de leden van AKV De Salongcarnavalisten en Steve (De Backer) een dikke 👍 merci ...

Groeten, 'Ding Dong' Guyken"Steve De Backer: 20 joor Orendprinsj

Uitbater Carnavalskantine Halle 13 werd 20 jaar geleden 'Prins van de Arendwijk'
Uit het album van Steve 'Orendprinsj' 2002!

Steve werd in 2002 Arendprins en ook dat werd donderdag 14 april gevierd!
Ook hij kreeg een prachtig geschenk: een lamp met het logo van toen.

De avond duurde tot de late uurtjes, met lekkere versnaperingen, men dronk een glas op de gevierden en de nodige carnavalshits maakten het tot een volwaardig feestje, zoals we dat 'alliejn in Oilsjt' kennen!
Kameraadschap, samenhorigheid en vooral veel dankbaarheid overheersten!


Artikel: ©Carnavalaalstkoentje

Foto's / Filmpje: ©Team Carnavalaalstkoentje

Met dank aan: Sören Delclef (AjoinPedia) voor de (background)info

Geen opmerkingen:

Een reactie posten