Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 5 december 2019

Aalst Carnaval - Boek 'Dertig Stoeten AKV Possensje 1989-2019' werd officieel voorgesteld!


POSSENSJE STELDE BOEK VOOR

Prachtig geïllustreerd fotoboek brengt 3 decennia Aalst carnaval & AKV Possensje in woord én beeld!

Het boek 'Dertig Stoeten - AKV Possensje 1989-2019' werd op donderdagavond 5 december voorgesteld  in café De Kezzel (Langestraat Aalst).

Mensen die intekenden op dit boek konden het afhalen...

• Boek zal voorgesteld worden! KLIK
• 30-jarig Possensje brengt boek uit: KLIK
• 30-jarig Possensje viert feest: KLIK
• De geschiedenis van Possensje op de blog: KLIK


SCHOOLVOORBEELD

De groep is een 'schoolvoorbeeld' van hoe een carnavalsgroep het volledige groeiproces kan doorlopen!

Eerst als Kleine Groep, vanaf 1996 Middelgroot en sinds 2002 bij de Grote Groepen!

Possensje zocht én vond daarin steeds de juiste weg en vooral de juiste spirit.
De creativiteit is nu al 3 decennia grenzeloos te noemen.
Maar ook de evolutie van de wagenbouw, de onderwerpkeuze, de kostuums... worden weergegeven in dit fantastische boek. Aangevuld met heel wat anekdotes.


2000: 1e zege voor POS (als middelgrote groep)


Tom Casteur (Oprichter en ere-voorzitter):
"Op donderdag 5 december werd het boek officieel voorgesteld in café de Kezzel in de Langestraat in Aalst.
Iedereen die intekende kon zijn boek op dat moment afhalen. Wie het niet kon komen ophalen, mag het boek in de week erna in de bus verwachten.

Met Cynrik De Decker van Flying Pencil, sloegen we de handen in elkaar en maakten een nostalgisch boek over Possensje.
Hét ideale eindejaarsgeschenk voor de carnavalist!

Vanaf zaterdag 7 december zal het boek te koop zijn (aan €29) in de Standaard boekhandel in de Nieuwstraat, Pers en lotterijshop ‘den Arend’ binnenstraat 312, Café ‘De Kezzel’ in De Langestraat en Feestartikelen Liebaut in de Koolstraat, allen in Aalst."


2017: 6e zege voor POS (5e bij de grote groepen)


Reportage: Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Possensje
Foto's: ©Silke Hermans (voorstelling) & ©Carnavalaalstkoentje
• De DRA-reportage: KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten