Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 10 januari 2020

Aalst Carnaval 2020 - Stoetthema Oeverboeft - 'De Flora doet de boeken toe, woor goon weir nâ nortoe?'


'De Flora doet de boeken toe, woor goon weir nâ nortoe?'

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2020'!

• Wat beelden de groepen uit in de 92e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Met vandaag aandacht voor AKV Oeverboeft!


't Stad zitj zonder geldj, dus een nieve zool zitj er ni in. Al e gelik da ze op de Mert nog ieveranst iet emmen leig stoon! Steltj eir veiren: 't aat stadhois as decor ver een prinsjekiezing just gelek as vroegertoid! En mè Kamiel die prezanteirt werd da giejlzekers e groeit fisjtjen!'


Daan:
"Het thema is dit jaar vroeg tot stand gekomen! Als je in de C loopt, moet je er vroeg bij zijn he 😉. Half maart hadden we onze eerste themavergadering, waar drie thema’s naar voor kwamen. Het is pas twee weken later, toen iemand zei dat hij graag eens in een luster wou zitten tijdens de stoet, dat het uiteindelijke thema gekozen werd! Het was net die insteek die perfect bij het thema paste. In samenspraak met Bram De Baere werden tekeningen van kostuum en wagen gemaakt die het geheel compleet maakten!
Sinds lang gaat onze wagen nog eens vol staan van ’t volk! We gaan met 45 gekostumeerden in de stoet die voor de nodige ambiance zullen zorgen. Wie ons ziet passeren, gaat in één groot feest terechtkomen! Kijk maar uit naar de carnavalisters van Oeverboeft, nummer 59 in de stoet!"


Oeverboeft, Kindernamiddag 2020:


David (voorzitter):
"Ambities zijn er elk jaar wel bij Oeverboeft; de eerste ambitie is om ons terug super te amuseren zoals de voorbije jaren. Amusement staat nog altijd voorop en dit jaar mogen we voor het eerst met de pompier op het Vredeplein met de carnavalsnachten. Als groep kijken we daar echt naar uit…

Wat de ambities voor de stoet betreft, we willen het gewoon zo goed mogelijk doen. Opnieuw een sterk thema neerzetten dat bijblijft zoals ons eerbetoon aan Jean-Paul De Boitselier (2017, 4de plaats), de ballonverkopers met de beloftes van onze politiekers (2018, 7de plaats) en onze stunt met Peter Van de Veire vorig jaar (2de plaats).

Natuurlijk doen die ereplaatsen en vooral de 2de plaats van vorig jaar ons dromen van meer. We hebben dit jaar op alle vlakken nog een tandje bijgestoken en ik ben zeker dat het ‘af’ zal zijn. We gaan het beste van onszelf geven in de stoet, ambiance brengen, vooral zelf veel plezier beleven en dat in de mooiste kostuums die we ooit hebben gemaakt…"


WEDSTRIJD


Wim:
"We nemen dit jaar ook een oude traditie terug op, we koppelen opnieuw een gratis wedstrijd aan ons thema!
Deelnemen is heel eenvoudig, we vragen aan de carnavalisten om een originele, ludieke, onnozele foto van henzelf met een luster (of originele lamp of lampadeir van eir metjen...) te posten op facebook met de volgende hashtags #carnavalisters #oeverboeft2020.

De tofste foto wordt beloond met een gratis luxeblad van onze linjekes en 4 bakken Safir! De winnende foto maken we bekend op 16 februari

Groeten van AKV Oeverboeft en aan allen 'e groeit fisjtjen' mé vastelauved!"


LAATSTE 5 JAAR

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2019: 'Oilsjt Ajoin'


Carnaval 2018: 'Weir Verkoeipen Locht!'


Carnaval 2017: 'Oilsjteneers Zemmen'


Carnaval 2016: 'Noor 5 joor kinnen we de maanen eir trikken, nâ looten weir ze stikken!'


Carnaval 2015: 'Me carnaval spelen weir alles in ons kas'


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV Oeverboeft
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©AKV Oeverboeft

Geen opmerkingen:

Een reactie posten