Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 1 augustus 2018

Bedankt AKV De Profiteurs (2016-2018)


3 JAAR AKV

AKV De Profiteurs was een Kleine Groep die zich tot de Aalsterse stoet vervoegde vanaf 2016!

Met bescheiden ambities, maar realistische doelstellingen, wou deze groep vooral plezier beleven aan zijn carnaval!

Losse Groep De Profiteurs werd ooit opgericht door enkele leden die hun roots hadden bij een andere AKV. Na een pauze van een jaar of 2, én 5 jaar 'Los', werd er dan beslist om het over een andere boeg te gooien en om als AKV het Carnavalsleven in te duiken.

Op 6 Maart 2015 was deze AKV een feit! Net voor eind december 2018, besloot men te stoppen...

Het verhaal van een groep die we vooral onthouden van hun 'luchtballonnen' in hun 1e jaar!

De Profiteurs als Losse Groep


Peter Lanckman is de drijvende kracht achter deze Kleine Groep, die steeds voor hun plezier deelnemen aan de Aalsterse carnavalstoet.
 

Geen grootse karikaturen met praalwagens of kostuums, wel de typische Oilsjterse spirit!
Sinds 2016 zie je ze dus als AKV in onze stoet...


2016 45e op 46 groepen

'No 5 joor los, vliegen weir als AKV, deer en oever Oilsjt!'

• Presentatie Onderwerp: KLIK


Peter:
"De leden en figuranten die op avontuur gingen met een luchtballon en zo onze wereldstad (Aalst) ontdekten en besloten om er te landen en te gaan genieten en profiteren van het leven!"

• Stoet 2016: KLIK
• Terugblik / Vooruitblik: KLIK

Peter:
"Ja, we hebben geprobeerd er toen iets mooi van te maken in ons eerste jaar, we misten wel elke ervaring in het maken van wagen, en die ballonnen waren wel een goed idee.

Maar niet stilgestaan dat we die zolang mee moesten dragen en ze wogen wel beetje veel, maar we hielden vol... Wij zijn trots!
Waren de enige nieuwe groep waar geen ex-leden inzaten van bestaande groepen of afscheuringen...
En we hebben samen iets moois gebouwd."

2017 49e op 49 groepen

'Als travestie op zijn 'Lord of the Dance'


• Presentatie Onderwerp: KLIK

Peter:
"Ons onderwerp gaat over dat Aalst alles heeft:
een nieuwe tunnel binnenkort, nieuwe sporthal, fabrieken, winkelstraten, maar geen 'gelazen straatje' zoals bv. Gent.
Daarom zijn we voor 3 dagen het 'gelazen straatje' van Aalst maar dan met travesties erin..."


• Stoet 2017: KLIK
2018 45e op 46 groepen

'De Kamillekes en Kamiel 50 jaar later'


• Presentatie Onderwerp: KLIK

Peter:
"Het thema gekozen omdat De Kamillekes bijna een halve eeuw bestaan!
We hebben onze Kamillekes van toen, gewoon 50 jaar ouder gemaakt, dus De Kamillekes zijn nu min of meer kranige dames geworden...en 'weir doen voesj'...."• Stoet 2018: KLIK
Reportage: Carnavalaalstkoentje

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & AKV De Profiteurs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten