Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 1 maart 2019

Aalst Carnaval 2019 - Stoetthema AKV Possensje: 'Oilsjt, 3 september 1944'


'Oilsjt, 3 september 1944'

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2019'!

• Wat stellen de groepen voor in de 91e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Als eenenzeventigste in een (lange) rij, AKV Possensje!


Perekop (woordvoerder):
"Possensje zit aan 'stoet 30' in 2019...
De datum is die van de bevrijding van Oilsjt na WOII, nu 75 jaar geleden!
We baseerden ons op de geschiedenis van onze stad en ontdekten het verhaal van vreugde en vrijheid...
Een stad die terug van het volk was, een stad die heropleefde en vierde.

Het thema bedachten we tussen pot en pintj, een week of 3 voor carnaval 2018.
Vaak zijn dat de leukste ideeën: wat spontaan naar boven komt en nadien bloeit tot een geheel!
Na carnaval zaten we samen om ons kostuum en het ontwerp van wagens te bespreken.
'Bevrijding' is paraderen door straten vol enthousiaste burgers én soldaten, één groot feest!
Onze jubilee van 30 jaar POS past daar natuurlijk perfect in..."'Enjelék, den Dosj es goon loeipen en dus kommen d’Ajoinen boiten mé giël oeipen! Ze loisteren nor et dauveren van de strooten terwoil de geallieerde troepen mè eer tanks, infanterie en veil Possensje deer de stad paradeiren om de oeverwinnink op de charmante stad te vieren. Viert mei mè Possensje terwoil da weir eir tees moment oit d’Oilsjterse geschiedenis opnief doeng beleiven!'


Perekop:
"We pakken uit met een imposant geheel, als zeg ik het zelf!
Reken op meer dan 30 poppen, allerlei legervoertuigen, mechanieken, dansers voor en op de wagen, een opvallend kostuum en een 'hoop' speciallekes die we zondag 3 maart willen tonen.
 

Héél veel snijwerk, waarvan we het grootste deel zelf doen. Met hulp van 2 jonge topsnijders en een team dat meehelpt om kleinere stukken te maken.
We zijn met 59 leden (ook kinderen, begeleiders) en brengen een heleboel actie, je zal niet kunnen zeggen dat je Possensje niet gezien hebt dit jaar!"Perekop:
"Het zal dus een parade worden in de stoet zélf, met naar gewoonte gezonde ambities.
Wel, sinds 2008 (!) zijn we nooit uit de top 3 geweest. In de huidige stoetformatie (A/B/C) is dat niet slecht hé, kan dus het 12e opeenvolgende jaar zijn, als het ons lukt!

Verder kijken we uit naar de maand mei: met onze leden en ex-leden willen we een groots feest houden.
Want 30 jaar Possensje, da's wel iets wat niet vergeten mag worden...

Tot bevrijdingsdag 2019, 75 jaar later, zondag 3 maart!

Groeten van Possensje..."


POS, specialisten in gyprocken:


GESCHIEDENIS

Het verhaal van grote groep Possensje als AKV!

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht: KLIK

2018


2017


2016


2015


2014


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Patrick De Boeck

Geen opmerkingen:

Een reactie posten