Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 9 april 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 10: AKV Tisj


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze tiende aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetclipje / Stoetliedje:'Onder Taufel'

Interview met Bart!

Bart (voorzitter):
"Als groep heeft Tisj geen simpel jaar achter de rug. We zijn het jaar met volle moed gestart, maar doorheen de tijd hebben enkele leden beslist een andere weg in te slaan en de groep te verlaten. Dit had uiteraard invloed op de uitwerking van ons thema. We hebben ons wat moeten beperken in de uitwerking van de wagen, maar niet te min zijn we heel trots op datgene waarmee we buiten gekomen zijn.

Onze dames (en heer) die sinds september wekelijks aan het kostuum gewerkt hebben, hebben zich ook dit jaar bewezen. Met ons thema hebben we getracht om weer iets anders dan alle andere groepen te brengen en ik denk wel dat we mogen zeggen dat we daarin geslaagd zijn. Iedereen heeft onze tafels gezien!"Bart:
"Wat vooral heel belangrijk is, is het feit dat we er ook dit jaar als een groep stonden en dat ook tijdens de stoet laten zijn hebben. Zowel de leden, figuranten en medewerkers / begeleiders hebben zich super geamuseerd tijdens de stoet.

Met dat doel voor ogen hadden we dan ook gekozen voor een nummer dat ambiance bracht. Het was super om te merken dat de toeschouwers het deuntje van ons nummer (Bella Ciao) herkenden en, net als onze leden, alles gaven en mee begonnen te springen. En dat is waar het uiteindelijk om draait. Ons amuseren en de toeschouwers entertainen..."Bart:
"De prijsuitreiking bracht dan eigenlijk ook datgene wat we verwacht hadden. Je zou denken dat we teleurgesteld waren omdat we toch 3 plaatsen zakten, maar niets is minder waar. We waren trots op onze stoet, wagen en kostuum en de plaats was dit jaar van minder belang. We hebben laten zien dat Tisj er stond en dat was ons doel.
De weken voor carnaval hebben we toch wel wat kritische reacties gekregen (we zouden nooit onder de konker geraken) en ook daarin hebben we bewezen hoe fout ze wel waren. Een superzalig gevoel!

De sfeer die er tijdens de stoet reeds was, hebben we tijdens de carnavalsnachten ook verder kunnen zetten. Dit jaar hebben we de nachten bijna uitsluitend op het Vredeplein doorgebracht tot in de vroege uurtjes. Als voorzitter is het enorm bevredigend om tijdens de evaluatievergadering te vernemen dat velen dit de beste carnaval ooit noemen. Daaruit haal je natuurlijk veel energie om er weer in te vliegen..."2020

Bart:
"Hoe ziet de toekomst van Tisj er uit?
Zoals gezegd hebben we heel veel zin en energie om er weer in te vliegen.
Ook hierover hebben we de afgelopen maanden veel reacties gehad... Blijkbaar werd er in de wandelgangen van de hallen gezegd dat 'Tisj dood was', dat het het laatste jaar van Tisj was...
Wel, ik kan nu meer dan ooit zeggen dat niets minder waar is!

Afgelopen jaar hadden we 16 figuranten die zich zo goed voelden bij de groep en zich super geamuseerd hebben bij ons dat enkelen onder hen direct besloten lid te worden. Momenteel hebben we een ledenaantal dat bijna het dubbele is van vorig jaar, dus Tisj gaat zeker door! Geen twijfel over mogelijk."Bart:
"Het thema ligt nog niet voor 100% vast maar er zijn wel reeds ideeën.
Net als ieder jaar streven we toch wel top 5 na, maar we zien wel. Het groepsgevoel en amusement staan voorop.

In onze activiteiten hebben ook het een en ander gewijzigd... Onze barbeque hebben we geschrapt en vervangen we door een andere activiteit. Waar we wel trouw aan gebleven zijn, is onze azaleaverkoop (13 en 27 april) en ons jaarlijks eetfestijn (9 en 10 november in zaal Artisjok, Erpe-Mere).

De groeten van AKV Tisj!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Tisj

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Niky De Wever & ©Cris De Wolf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten