Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 24 april 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 15: AKV De Melkmoilen


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze vijftiende aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetliedje / Stoetclipje:'Oilsjt spant de kroein, mé Dozje op den troein'

Interview met Prins Kenny!


Prins Kenny (voorzitter):
"Als we terugkijken op carnaval 2019 hadden we slechts één doel voor ogen en dat was werken aan onze comeback in de top 10 bij de Kleine Groepen.
De Melkmoilen... een gevestigde waarde in de top 10, reeds 13 jaar onafgebroken. Dat wilden we zo houden...


Maar toen kwam 2018: we liepen in 'de A' en dat blijft een moeilijke categorie om in te scoren. De concurrentie met de andere Kleine Groepen blijft steeds groeien en het werd top 15, in plaats van de verhoopte top 10.

Het slechte resultaat van carnaval vorig jaar, stimuleerde om als groep snel werk te maken van de conclusies van onze evaluatievergadering..."


Prins Kenny:
"We besloten dat we hier en daar aanpassingen moesten doen bij het uitwerken van een thema.
Zo gezegd, zo gedaan en al snel wisten we welke richting we uitgingen. Ons thema was snel gekozen en we lieten dit uittekenen door Bram De Baere.
Het kostuum op zich was een grote uitdaging, maar we zouden er voor gaan, stap voor stap.

In de maand mei gingen we op zoek naar stoffen en konden we beginnen uitdokteren hoe we dit ‘kostuum’ konden verwezenlijken. Een maand later waren we al dagelijks bezig met het gieten van de poten en armleuningen. Vroeg beginnen was heel belangrijk, want er kwam nog veel werk aan zoals het polyester-gedeelte..."Prins Kenny:
"We namen wel een groot risico: het was pas in oktober verkiezing en ons thema ging over de nieuwe coalitie...
Het resultaat van de verkiezing was grotendeels zoals ze op onze tekeningen stond, dus dat gedeelte was al geslaagd!

De wildste verhalen begonnen stillekes aan rond te gaan: oeveel zou die troon wel wegen? 20kg? 30kg? 40kg? Om alle geruchten uit de wereld te helpen, onze troon woog 23kg.
We hebben geprobeerd om de troon zo licht mogelijk te maken, maar door het grote volume viel hij toch redelijk zwaar uit.
Ik heb dan ook heel veel respect voor die 20 mensen die een troon moesten dragen tijdens de stoet."Prins Kenny:
"De stoet was er ook weer eentje met de nodige pech.
We waren nog niet goed vertrokken of er was al iemand van de wagen gevallen door een las die gebroken was. Hier en daar hadden we wat kleine problemen met de tronen, we moesten lassen tijdens de stoet en 1 van onze steltenlopers is gevallen in de Pontstraat.

Ze vond toch nog de moed om mee te gaan over de Grote Markt, achteraf bleek dat ze dat met een gebroken arm gedaan had.
Voor mijn eerste jaar als begeleider kan ik besluiten dat deze taak zeker niet onderschat mag worden, het kan soms stressvol en vermoeiend zijn. We waren dan ook blij toen we de Molenstraat zagen en wisten dat het einde in zicht was."Prins Kenny:
"De leuke reacties en het enthousiasme van de mensen langs de kant en op de tribunes, zorgden er telkens voor dat we nog ‘goesting’ hadden om verder te stappen.
Het zwaarste stuk zat erop, tijd om te gaan eten en te gaan vieren.
Zondagavond kregen we van Den Oitgeranzjeirde jury een éérste plaats en daar waren we natuurlijk supercontent mee.
Op de pronostiek van de Miejster stonden we ook op 'nummer 1'. Het was al een mooi begin, maar toch bleven we met onze voetjes op de grond.

De maandagstoet hadden we beslist om te stappen zonder de tronen.
Er was eerst sprake dat de maandagstoet niet zou doorgaan door de weersomstandigheden.
Het bleek een stoet om in te kaderen, de mensen langs de kant kwamen ons al proficiat wensen met ons prachtig kostuum en onze prestaties. De sfeer zat er ook goed in!"Prins Kenny:
"Na de stoet gingen we als groep naar de Flora ‘om onze prijs’.
De spanning was te snijden, maar we bleven met de voeten op de grond. Zoals eerder gezegd, hadden we eigenlijk maar één doel voor ogen en dat was om terug binnen te geraken in de top 10.
Het verdict? De 4de plaats! Héél content met het resultaat.

Wat me wel bijgebleven is, is de verbazing of ontgoocheling die te merken was bij de rest van de carnavalisten in de Flora. Zij hadden ons blijkbaar toch wat hoger ingeschat. De felicitaties bleven komen in de uren en dagen nadien. We werden ook nog genomineerd door de Sjattrellen voor de prijs van het mooiste kostuum.
 

Ik denk dat ik het niet meer moet zeggen dat wij voor dit jaar meer dan ons doel bereikt hebben, ik wil iedereen bedanken die hier haar of zijn steentje bijgedragen heeft. Leden, figuranten, medewerkers, iedereen die ons gesteund heeft en uiteraard al onze sponsors. We hebben er dit jaar als groep hard voor gewerkt maar het was het waard."


2020

Prins Kenny:
"Een blik op de toekomst?
Carnaval bleef voor ons nog even duren, want we mochten uiteindelijk nog wat prijzen in ontvangst nemen: het mooiste kostuum én die Ver-Sjatt-Cé Prois!
Een paar weken nadien onze 1e plaats bij Den Oitgeranzjeirde jury...

Ondertussen hebben we er al buitenstoeten opzitten en is onze evaluatievergadering ook al achter de rug.
Er zijn mensen die de groep verlaten hebben en er zijn mensen die we mochten verwelkomen.
Zo gaat dat in carnavalsgroepen en ik kan zeggen dat de groep op dit moment bestaat uit gemotiveerde mensen die het voor 200% zien zitten om er een fijn carnavalsjaar van te maken en er volledig voor te gaan!"Prins Kenny:
"Er staan nog buitenstoeten op de planning tot september, er is onze BBQ op 1 juni en binnenkort beginnen we de eerste ideeën uit te werken voor onze 5e CD!
Het thema is gekozen en uiteraard steken ook wij het niet onder ‘tronen’ of banken, dat we volgend jaar nog eens willen proberen voor die 1e plaats.
We weten dat het niet simpel zal zijn, aangezien 4 van de 5 groepen die in de top 5 stonden, na elkaar lopen in het C-gedeelte.
Maar wie niet waagt, blijft...

Tot binnenkort, want je hoort nog van ons!

AKV De Melkmoilen..."Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV De Melkmoilen

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Niky De Wever & ©Cris De Wolf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten