Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 8 februari 2024

Aalst Carnaval 2024 - Dag van het Kind: blije gezichtjes ondanks het regenweer!

Dag van het Kind 2024

De donderdag vóór carnaval, is er traditioneel de 'Dag van het Kind'.

De scholen en bij uitbreiding alle kinderen, kunnen dan tegen verminderd tarief genieten van de 110 attracties van de Aalsterse Winterfoor.
Het weer was een beetje spelbreker, maar daar hield de jonge jeugd weinig rekening mee.
Zij genoten volop van het kermisplezier!


Smaabollen


Dankzij een samenwerking met de familie Delforge, kreeg men op het Vredeplein tussen 12u15 en 13u lekkere gratis 'smaabollen'.

Muzikale animatie

Ondertussen werden op dat plein de carnavalistjes verwend met gastoptredens van Prins Vincent, gevolgd door vroegere Prinsen en Orendprinsen, die allen het beste van zichzelf gaven.


In tegenstelling tot andere jaren, was daar de sfeer logischerwijze minder uitbundig.

Alhoewel, ook bij de toekomstige generatie feestvierders zijn er 'volharders', zij die het hemelwater niet (tot) aan hun hart lieten komen...
Kermisvreugde

Hét hoogtepunt was uiteraard het uitbundig enthousiasme op de Winterfoor.
Al was er enige nuance, want opnieuw werd gekozen voor een 'prikkelarme formule', zodat élk kind van de kermis kan genieten.


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia
Foto's & Sfeerfilm: ©Team Carnavalaalstkoentje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten