Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 6 augustus 2019

Bloemencorso Blankenberge 2019 'Sea The Music' brengt ook Aalsterse corsogroepen naar zee!


SEA THE MUSIC

Sinds 1895, midden in de bloeiperiode van de Belle Epoque, bedankt de stad Blankenberge zijn toeristen met een prachtig Bloemencorso op het einde van de zomer.

Zondagnamiddag 25 augustus trekt het corso opnieuw door de straten!

Heel toepasselijk, op het prachtige dakterras van het Belle Epoque Centrum, stelde men op 6 augustus het programma van 2019 voor...


Vanaf 1973 kreeg het corso een andere vorm, door een regisseur die de bloemenpracht koppelde aan een heus 'jaarlijks thema'.

Regisseur Hans Vanquathem is dan ook het ganse jaar hiermee bezig, gesteund door een heleboel medewerkers én het Blankenbergse stadsbestuur. Voor hen is het corso een belangrijke eyecatcher op de toeristische kalender.

Dé succesformule van samenwerken tussen wagenbouwers en dansgroepen, deed de kwaliteit tot nooit gekende hoogtes stijgen. 

Ook in 2019 zal menig kijker diep onder de indruk zijn!


Met dit corso wil men een breed publiek aanspreken: prachtig uitgedoste dansgroepen en fijn afgewerkte praalwagens...

De corsogroepen komen dit jaar uit (Sint Gilles)-Dendermonde, Sint-Niklaas, Mechelen, Zundert en ... Aalst.

Winnaar 2018, Blozen:


Hans Vanquathem (regisseur):
"Alles begint eigenlijk met de keuze van het thema.
Daarbij viel 'Happy To Sea You', de slogen van de stad Blankenberge op. 'Sea The Music' is daarop geïnspireerd en omvat onze 'kijk' op de muziek.

Laagdrempelig qua herkenbaarheid, duidelijkheid qua uitbeelding en op elke wagen een artiest afgebeeld die zowel klassieke muziek, oldies, rock-'n-roll, popmuziek, als de schlager toont.
Voor élk wat wils. De keuze lag bij de wagenbouwers, maar hun creativiteit is blijkbaar grenzeloos!
Een jukebox, André Rieu, Frank Sinatra, Katy Perry, Bob Marley, Prince, maar ook Louis Neefs, The Andrew Sisters, Mariah Carey, Urbanus, Kiss, Punk, The Village People, tot zelfs de 'eindconclusie': 'God Is A DJ'!
Onze visie is en blijft, dat je zonder programmaboekje de wagens moet kunnen thuisbrengen.

Er zijn dit jaar 18 bloemenwagens, waarvan 3 kleinere en 1 grote 'buiten competitie'.
En we voorzien op enkele wagens zelfs live zang!
Verder 3 show- of muziekkorpsen en 14 dansgroepen. In aangepaste kledij, schmink en met al dan niet bijhorende attributen, geven ze het beste van zichzelf.
Ook de publieksprijs blijft behouden."Hans Vanquathem (regisseur):
"Het grote publiek kan niet alleen op zondag 25 augustus vanaf 14u30 het corso bewonderen, op zaterdag 24 augustus is er de Corsotour!
Geniet van een gratis begeleide rondleiding in de loodsen, of neem het shuttle treintje met stopplaatsen aan het Leopold III-plein en de bouwplaatsen Schaapstraat en North Sea Boating (4 euro) of kom met de fiets op bezoek!

Het corso is er voor iedereen en laat ons hopen op prachtig weer!
De bloemen? Voorlopig is de kwaliteit uitstekend. Vooral de laatste week is cruciaal. Maar sowieso garanderen wij en de stad Blankenberge alweer een adembenemend spektakel!
Van harte welkom!"AALST

2 corsogroepen brengen 3 wagens en er is ook nog... hulp door Aalsterse handen!

De 9e deelname voor AKV Possensje, de eerste voor OLG De Postirkes


Christophe 'Perekop' (Possensje):
"Met enerzijds 'All I want for Christmas' van Mariah Carey en anderzijds The Andrew Sisters, beelden we terug 2 thema's uit.
Het eerstgenoemde, krijgt zelfs een live zangeres op de wagen!

Het is ons 9e jaar, maar bloemen prikken blijft een énorme uitdaging.
Je mag het niét onderschatten. In zowel de voorbereiding, als de uitvoering, kruipt veel tijd.
Soms is een bestelde kleur niet (voldoende) voorradig, of moet je last minute nog iets technisch aanpassen. Maar ook de maanden die eraan vooraf gaan, het werk in onze werkhallen.

De ene wagen omvat een gigantisch rendierhoofd, met aan de achterkant... de kerstman! Verder op de 2e wagen een afbeelding van de Andrew Sisters zelf.
En toch, we kijken ernaar uit. Het is een soort actief 'teambuildingsweekend' met de groep aan zee..."Thema's Aalsterse Corsogroepen

30. Andrews Sisters door Corsogroep Possensje

'In een tijd dat tieners de jitterbug deden en Uncle Sam aan jonge mannen vroeg om zich aan te melden, waren de Andrews Sisters de populairste vrouwelijke zanggroep van Amerika.
Het geluid en het bereik van de Andrews Sisters in alle genres verklaart hun lange levensduur in de muziekindustrie en populariteit bij mensen over de hele wereld.
Geboren in Minnesota, ontwikkelden ze al op jonge leeftijd liefde voor muziek.
Ze hadden grote hits in bijna alle soorten muziek, variërend van swing tot country-western. Deze enorme populariteit hield niet op in de muziekbusiness.
Het trio trad ook op in radioprogramma's, commercials, Hollywoodfilms en op de Broadway.'20. Hard Rock Cafe Blankenberge door Corsogroep Postirkes

'Na New York, Mexico, Brazilië, China en Australië, is het nu de beurt aan Blankenberge. Op zondag 25 augustus opent het Hard Rock Cafe van Blankenberge.
Jullie kunnen genieten van de grootste rocklegendes zoals Queen, David Bowie, The Rolling Stones en Guns N' Roses.
Deze zullen samen met hun bekende rocknummers in de straten passeren. Met deze hits van vroeger en nu zal het onmogelijk zijn om nog stil te staan.
Ieder van ons heeft wel één of andere herinnering aan deze nummers. Laat jullie maar eens goed gaan en zing, dans en klap met ons mee.'24. All I Want For Christmas Is You - Mariah Carey door Corsogroep Possensje

'Een lang gekoesterde wens van Mariah Carey was om een kerstalbum op te nemen.
Haar wens ging in 1994 in vervulling. Halverwege dat jaar dook de zangeres de studio in om aan dit project te werken.
Naast bekende traditionele kerstliederen, schreef de zangeres zelf drie nieuwe composities voor dit album, waaronder 'All I Want For Christmas Is You'. Dit nummer verscheen als eerste single van de plaat in november 1994 en werd overal (met uitzondering van de VS, waar de single niet commercieel werd gelanceerd) een groot succes.
Velen zien dit lied als een echte kerstklassieker. Jaarlijks wordt het nummer tijdens de feestdagen veel gedraaid op radio en televisie. Van het album 'Merry Christmas' werden wereldwijd 16 miljoen exemplaren verkocht, wat dit tot het best verkochte kerstalbum ooit maakt.'


Helpende handen Aalsterse groepen

Gratietanders:
"Ook wij gaan dit jaar bloemen helpen steken in Blankenberge, samen met de Dendermondse corsogroep Wonderland. We kijken ernaar uit: 2 weekendjes 'teambuilding': eentje aan zee, maar eveneens het weekend erop voor het corso van Sint-Gilles. Bloemen prikken vergt een zekere techniek en je kunt ze er slechts één per één opsteken. Een uitdaging, maar zeker de moeite waard! "


Dest Goe Schief:
"We hebben vroeger nog 'in competite' meegedaan, er zitten ook jaren bij dat we een kleine wagen met dahlia's kleurden en sinds 2018 helpen we een wagen te steken bij andere groepen.
Dit jaar bebloemen we 'Schlagers', een ontwerp van de 10-jarige Dendermondse corsogroep Wonderland.

Het is voor ons de meest haalbare oplossing. We wilden gerust komen, maar om een eigen wagen te bouwen kost het ons teveel tijd om die te maken en te transporteren. Bovendien doen we dit wel graag... Wie het nooit geoefend heeft? Een corsowagen afwerken is een intens werk en vraagt veel geduld.
Maar, op zondag ben je supertrots op het eindresultaat! Als groep wil je tonen wat je kan bereiken als iedereen zijn 'bloemetje' (steentje) bijdraagt..."Reportage & foto's: ©Carnavalaalstkoentje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten