Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zaterdag 15 februari 2020

Aalst Carnaval 2020 - Bedesterd laat 'Oilsjterse DNA-stempel' achter in naburige 'carnavals'gemeenten!


Bedesterd stunt met 'operausje DNA'!

Dat AKV Bedesterd niet om een stunt verlegen zit, daar schrikt inmiddels niemand meer van.

Maar deze keer vielen werkelijk ALLE monden open toen bekend raakte wat de Aalsterse carnavalisten voor elkaar hadden gekregen.

In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 februari trokken deze waaghalzen er in alle stilte op uit om in de naburige carnavalssteden even 'orde op zaken ' te stellen.


Naburige 'carnavals'gemeenten werden 'getrakteerd'.

Naar aanleiding van hun thema over het 'Oilsjters DNA' dat ze op 23 & 24 februari in de stoet zullen uitbeelden, lieten zij in het centrum van respectievelijk Denderleeuw, Ninove, Lede en uiteraard Dendermonde hun 'Aalsterse stempel' achter.

In Denderleeuw kreeg de lokale bierprins alvast de goede raad om voor Safir te kiezen, wanneer hij op zoek gaat naar een 'deftige pint'.


De Ninovieters kregen vervolgens een aantal richtlijnen over hoe men wél een Prins Carnaval en vooral een burgemeester moet verkiezen.


Vervolgens werd het feestcomité van Lede getrakteerd op een lading lekkers, zodat ook hier de rust terugkeerde na de heisa over de 'verdwenen' snoepvoorraad.


Tenslotte ontsnapte ook Dendermonde niet aan 'operausje DNA': na de bekendmaking van het bijzonder politiereglement voor 'Ros Beiaard' lieten de 'Ajoinen' alvast een typisch Aalsters cadeautje achter...
Je kan in de toekomst dus maar beter twee keer nadenken vooraleer je 'Oilsjt Carnaval' op de korrel neemt, want zoals Bedesterd het mooi samenvat: 'De voiand es op veerhand al verloeren as ge mè ‘t Oilsjters DNA zetj geboeren!'

• Stoetthema-artikel? KLIK


Reportage: ©AKV Bedesterd i.s.m. ©Jaron Sertin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten