Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zaterdag 15 februari 2020

Aalst Carnaval 2020 - Bedesterd laat 'Oilsjterse DNA-stempel' achter in naburige 'carnavals'gemeenten!


Bedesterd stunt met 'operausje DNA'!

Dat AKV Bedesterd niet om een stunt verlegen zit, daar schrikt inmiddels niemand meer van.

Maar deze keer vielen werkelijk ALLE monden open toen bekend raakte wat de Aalsterse carnavalisten voor elkaar hadden gekregen.

In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 februari trokken deze waaghalzen er in alle stilte op uit om in de naburige carnavalssteden even 'orde op zaken ' te stellen.


Naburige 'carnavals'gemeenten werden 'getrakteerd'.

Naar aanleiding van hun thema over het 'Oilsjters DNA' dat ze op 23 & 24 februari in de stoet zullen uitbeelden, lieten zij in het centrum van respectievelijk Denderleeuw, Ninove, Lede en uiteraard Dendermonde hun 'Aalsterse stempel' achter.

In Denderleeuw kreeg de lokale bierprins alvast de goede raad om voor Safir te kiezen, wanneer hij op zoek gaat naar een 'deftige pint'.


De Ninovieters kregen vervolgens een aantal richtlijnen over hoe men wél een Prins Carnaval en vooral een burgemeester moet verkiezen.


Vervolgens werd het feestcomité van Lede getrakteerd op een lading lekkers, zodat ook hier de rust terugkeerde na de heisa over de 'verdwenen' snoepvoorraad.


Tenslotte ontsnapte ook Dendermonde niet aan 'operausje DNA': na de bekendmaking van het bijzonder politiereglement voor 'Ros Beiaard' lieten de 'Ajoinen' alvast een typisch Aalsters cadeautje achter...




Je kan in de toekomst dus maar beter twee keer nadenken vooraleer je 'Oilsjt Carnaval' op de korrel neemt, want zoals Bedesterd het mooi samenvat: 'De voiand es op veerhand al verloeren as ge mè ‘t Oilsjters DNA zetj geboeren!'

• Stoetthema-artikel? KLIK


Reportage: ©AKV Bedesterd i.s.m. ©Jaron Sertin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten