Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 4 september 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 52: AKV De Zjieverleppen


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze tweeënvijftigste aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetclipje:'The Voois van Oilsjt'

Interview met De Zjieverleppen!


De Zjieverleppen:
"The Voois van Oilsjt was een tof en makkelijk herkenbaar thema, dat qua uitvoering vernieuwend bleek.
Amper één pop en verder stoelen zoals in het bekende TV-programma.
De vraag was hoe we dit gingen aanpakken zodat die stoelen effectief konden draaien.
Automatische mechanieken of technieken bleken niet haalbaar of te duur.
Het was immers een kleine moeite om dit met de voeten te bedienen.
Dit gaf hetzelfde resultaat.

In de stoet showden we u de openingswagen, een deel dansers en tenslotte twee grote wagens vol leden die mochten beslissen wanneer ze één van de drie kandidaten zouden verkiezen tot hun 'Voois van Oilsjt'!
Een Aalsterse versie, wil zeggen dat de keuze tussen Enrico, Werner en Hendrik ging!"De Zjieverleppen:
"Als middelgrote groep moet je het nooit te ver zoeken.
Wij nemen nu al een aantal jaar thema's uit die we bewust eenvoudig houden: het 'plaatje' laten passen op élk vlak.
Van het begin tot het einde loopt er een rode draad, kakafonie willen we vermijden en de nadruk moet liggen op die paar seconden waarbinnen je een publiek moet meekrijgen.

In de werkhallen waren we weken aan een stuk 'de mannen van de houtzagerij', want er moesten heel wat MDF-platen herwerkt worden tot onderdelen van de stoelen.
Copy-paste werk, dat op het eerste zicht nogal grote ogen deed blinken vol verwondering bij de collega-groepen en toevallige passanten in hal 10... 'Waar zijn die mee bezig??'
Maar we wisten maar al te goed, dat eenmaal we begonnen om al die onderdelen te monteren, het een fenomenaal geheel zou worden!"De Zjieverleppen:
"Het stoetliedje was er 'boenk' op en we zagen vrolijke gezichten. Iedereen had er zijn of haar plezier in en op maandag was het (bang) afwachten naar onze uitslag...
Het eerste doel (terug top 10) werd bereikt. De carnavalsnachten konden niet stuk. Dinsdagnamiddag stond onze pompier terug op het Statieplein.
De sfeer zat erin, allen aan het dansen en springen. Zo kwam het familiale karakter van onze groep nog eens duidelijk naar voor.

Die goede band is van het allergrootste belang.
Vaak zie je ons tijdens het jaar samen op stap gaan..."De Zjieverleppen:
"Na carnaval deden we mee aan het feest op 'n Orend... Een traditie uiteraard!

We hadden al in mei de moederdagontbijtactie, in juni onze succesvolle BBQ en we zijn gaan helpen als WC-team op de Lokerse Feesten.
Een supertoffe samenwerking met die organisatoren!
Tegen de carnavalsbeurs verschijnt onze 3e CD en verder is er in november het spaghettifestijn.
Voor de liefhebbers van pannenkoeken: die jaarlijkse traditie wordt behouden... Net als de verkoop van onze heerlijke gin!!"2020

De Zjieverleppen:
"Na de brand van 2016, bewezen we tot wat we op korte tijd in staat zijn!
Sindsdien willen we graag volgende uitspraak horen: 'ze staan er, die van De Zjieverleppen'!

De tekeningen van de wagen zijn klaar, de wagens van 2019 werden verkocht... We zijn trots dat we die niet hoeven af te breken. Zou zonde zijn.
Ook het kostuum is in de 'ontwerpfase'...
Binnenkort komt de eerste isomo in de werkhal aan.

En toch wil ik nu nog niks concreet kwijt over het thema, alleen dat we de lijn doortrekken. Vernieuwend, origineel, creatief...

Tel samen met ons af naar 23 & 24 februari.

Groeten van AKV De Zjieverleppen!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV De Zjieverleppen

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Niky De Wever, Patrick De Boeck & ©Cris De Wolf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten