Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 22 maart 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 5: AKV Gratietanders!


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze vijfde aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetliedje / Stoetclipje:'Oilsjterse Cirk!'

Interview met Kevin!


Kevin (voorzitter):
"Onze laatste voorbereidingen liepen super! Eens geen stress om alles op tijd af te krijgen.
De werkhallen zijn na al die jaren wachten, toch wel dé oplossing voor onze groep. W
e hebben ondertussen gemerkt dat we fantastische buren hebben in d'hallen en er is serieus wat afgelachen.
 

Een wagen bouwen is daar toch anders: de ruimte is beperkt, dat wel, maar je zit zonder zorgen op je 'plaats' en je kunt elkaar tips geven of er samen eentje drinken. De sfeer moet ook plezant zijn... "


Kevin:
"De dames van het kostuum hadden ook geen stress om alles af te krijgen ze hebben dit ook allemaal super gedaan. De stoet verliep vlot. Zowel op zondag als op maandag kwamen vele mensen 'koiken-koiken'. Ons stoetliedje bleef hangen..."


Kevin:
"Qua uitslag hadden we misschien iets hoger verwacht dan de 32e plaats, maar dit heeft geen effect gehad op de feestvreugde en we mogen dit jaar eens zeggen dat we geen pech hadden.
Onze belevenis met onze groep was super!

We werden een betere groep, die al zo neig aan mekaar hing... Da's super om te zien! Mijn gevoel is dat ik als voorzitter enorm fier ben op zo'n groep.
Ook buiten carnaval zien we elkaar regelmatig en de sfeer is en blijft familiaal.
Belangrijk, want wie zich goed voelt, straalt dat uit naar anderen en dat maakt het karakter van je groep uiteindelijk. Je hebt een heleboel mensen samen gebracht rond carnaval, maar het is ondertussen véél méér dan dat alleen."


2020


Kevin:
Onze toekomst? De plannen liggen al op tafel ons thema is 99 % procent zeker, alsook ons stoetliedje al!
Ja, we zitten niet stil. Met wagenbouw begint het goed te gaan. Daarvoor hebben we de juiste mensen gevonden. En, met de hallen, de 'perfecte locatie'..."Kevin:
"Maar nu gaan onze dames eens uit een andere hoek komen voor onze kostuums. Klein 'tipje van de sluier' al...
We lopen in de C van de 92e stoet op 23 februari... Dus komt er iets meer bij kijken.
Activiteiten die plaats zullen vinden?
Sowieso komt er een eetfestijn, maar de eerste activiteit is onze 'chocolade paaseieren verkoop'. Vanaf 6 april verkopen we superlekkere paaseitjes. Meer info via onze facebookpagina.

Groeten van AKV Gratietanders!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Gratietanders

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Niky De Wever & ©Cris De Wolf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten