Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 24 januari 2023

Aalst Carnaval 2023 - Stoetthema Beplekt Of Bezoepen - 'Fiejst In Plopsaland'

Fiejst In Plopsaland

Op weg naar Aalst Carnaval 'editie 2023' geven wij alle stoetthema's prijs!

• Wat beelden de groepen uit in de 93e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• En een blik 'achter de schermen'...


Met vandaag aandacht voor AKV Beplekt Of Bezoepen!


AKV Beplekt Of Bezoepen, voorzitter Gerry:
"Tijdens de coronacrisis hebben we niet echt veel als groep kunnen doen, het was ook lange tijd verboden om met meerdere mensen samen af te spreken.
Vanaf het moment dat we terug in de hallen mochten, met mondmasker weliswaar, zijn we ons thema beginnen uitwerken.
Ook het kostuumteam ging vol goede moed aan de slag.

Het was zeker niet altijd makkelijk, soms zelfs 'eenzaam', want iets gaan drinken in de kantine of op café verbood men en de hallen leken vaak verlaten....
Meermaals waren we de enige of één van de weinige groepen die werkten..
We onderhielden het contact met de leden via videovergaderingen, maar da's natuurlijk niet hetzelfde als gezellig samenzijn.

Met een deel van de groep vierden we Kaffeikescarnaval, eigenlijk hebben we ons wel goed geamuseerd.
Natuurlijk voelt dit niet aan als 'normaal', want... geen stoet, geen kostuums en geen avonden 'buiten feesten'..."


Voorbereidingen carnaval 2023, 1 december 2021:


Gerry:
"Ons thema was oorspronkelijk '25 jaar Studio 100', maar door twee afgelaste edities wordt het nu meer een eerbetoon aan Studio 100 en Plopsaland en enkele kinderfiguren.
Je mag kleurrijke kostuums verwachten, een mooie wagen en een enthousiaste groep die blij is dat ze weer allemaal samen carnaval kunnen vieren.
We zijn met 22 dansers en 7 begeleiders, aangevuld met een paar 'kleine koters' (jong geleerd...).

Er zijn geen ambities om voor de topplaatsen mee te doen, ons doel is dit jaar rond de 20e plaats te eindigen.
Halen we dat niet, dan zullen er misschien een paar leden teleurgesteld zijn.
Plezier en kameraadschap staan bij ons altijd voorop en ontgoochelingen worden zo snel mogelijk doorgespoeld en omgetoverd in vreugde en amusement..."Gerry:
"Gedurende de Carnavalsnachten zul je ons wel vaak op het Vredeplein vinden.
Bij een 'bevriende groep met pompier' kregen we een 'plaatsje', omdat we dit jaar voor het eerst sinds lang geen eigen pompier meer hebben.

Daar horen natuurlijk ook cafébezoekjes bij, maar iedereen is vrij om zijn nachten in te vullen zoals men dat zelf wenst..."Gerry:
"Wat de toekomst zal brengen kan natuurlijk niemand zeggen, maar we zijn niet van plan om na dit jaar te stoppen.
Hoewel een paar mensen er na deze carnaval de brui aan geven, denk ik dat de groep sterk genoeg is om door te gaan.

Er zijn ook al enkele nieuwe leden op komst die zich aansluiten na carnaval, maar we blijven open staan voor 'vers bloed'...
Bij interesse mag men altijd één van ons contacteren. 😉

BOB staat vooral, zoals eerder vermeld, voor kameraadschap en plezier.
De ruggengraat van de groep bestaat uit mensen die al een lange staat van dienst hebben, met genoeg potentieel om zich te blijven engageren!

Tot slot wensen we iedereen veel amusement toe met de stoet (liefst pechvrij), in de Carnavalsnachten en bij de Prijsuitreiking.

Groeten van AKV Beplekt Of Bezoepen (BOB)"LAATSTE 5 JAAR

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2020: 'Onze stoet gecensureird, es da de moeite nog weird?'
Carnaval 2019: 'Asek na gon sjoppen zèn men oeig ielen nimmer nor de knoppen. De mèrt vedrom vraavriejnelèk'
Carnaval 2018: '40 joor de Blaa Biskoppen, toid ver nen keirkelijken jubilei en weir vieren mei'
Carnaval 2017: 'Iederen Ajoin Prinsj'
Carnaval 2016: 'Giejl Oilsjt Smetj Mè Blomme(n)'
Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia & AKV Beplekt Of Bezoepen
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©AjoinPedia, ©Cris De Wolf, ©Patrick De Boeck, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©AKV Beplekt Of Bezoepen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten