Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 15 mei 2020

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 9: AKV De Schoitkitten


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze negende aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee van het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021?

Stoetclipje:'Ze wooren goe, mor deej'n de boeken toe...'

Interview met Sam!


Sam (secretaris / PR):
"Ik ben een 'emotionele secretaris'.
Emotioneel op alle vlakken, want we zijn als vriendengroep ooit vanaf 'nul' begonnen. Als 16-jarige snotneuzen, zonder ervaring in carnaval....
Gegroeid van losse groep tot AKV.
 

We stegen in het klassement, werden stapje voor stapje geapprecieerd om onze inzet, maar nooit verloren we de 'kern' van de zaak: de vriendschap die ons bleef en blijft verbinden.
Dat we iets verwezenlijken zoals dit jaar, dat is de 'kers op de taart'.
Een verhaal dat ik graag met jullie eens wil delen..."Sam:
"Eigenlijk lag het idee en de manier van uitwerking van ons thema al drie jaar vast.
Bij het beslissen van het thema voor 2018, kwam het gebruik van papercraft en een 2D-realisatie reeds aan bod. We wilden ook met 'geschreven teksten' een meerwaarde geven aan onze uitbeelding. Samen met het gebruik van warm licht (gloeilampen), was het volgens ons een perfect plan voor het C-gedeelte.

De grote lijnen waren dus al uitgezet, maar er kwam vorig jaar nog heel wat werk bij. We moesten nog steeds een specifiek 'doel' voor dit thema kiezen. Onze keuze viel op de vele gestopte groepen die jaren aan een stuk onze stoet maakten, groepen waarvoor de toeschouwers even langer in de kou wilden wachten."Sam:
"Het proefkostuum konden we eind september voorstellen aan de groep. Nadien hebben we de boeken die op onze buik hingen, vanaf nul zelf gemaakt. Ook aan de praalwagen begonnen we pas begin oktober, wat voor ons laat was.
De opbouw van wagens en kostuums ging dus minder vlot dan andere jaren...
De drang om mee te doen voor een podiumplek (alles goed willen doen) en de babyboom in de groep (14 kinderen erbij op één jaar tijd), zorgden ervoor dat we zaterdagavond voor carnaval om 23 uur pas klaar waren, een unicum voor ons."Sam:
"Carnaval begon in mineur natuurlijk. Door het slechte weer konden we enkele 'special effects' niet gebruiken. Zo zaten er normaal gezien leden op de wagen op +/- 4 meter hoogte!
De boeken waarop zij zaten, zouden open vallen richting publiek. Een beetje hetzelfde effect als bij de twee boekendragers die voorop liepen in de stoet.
Deze leden hadden geen boek op hun buik of geen hoepelrok, waardoor zij spijtig genoeg wat 'uit de toon' vielen tijdens de stoet. Ook onze grote ballonnen kwamen niet volledig tot hun recht. Deze stonden eerst op statieven van 2.5 meter hoog met verlichting. Bij de vorming waren deze statieven al gebogen door de hevige rukwinden.

Noodgedwongen hebben we de ballonnen, zonder verlichting, door leden laten dragen, hierdoor waren deze snel stuk. De veren van één van onze trekkers begaven het, gelukkig gebeurde dit tijdens de ontbinding in de Molenstraat. Bijgevolg konden we met dit deel van de wagen op maandag niet meer uitrijden."Sam:
"We keken niet naar andere groepen tijdens de stoet.
We waren wel wat teleurgesteld dat 'de miejster' en 'Den Oitgeranzjeirde Jury' ons niet eens in de top drie plaatsten van hun pronostiek. Dit maakte de verrassing maandagavond wel des te groter. De naam van je groep als allerlaatste horen afroepen is heel speciaal. Een project dat slaagde, waar je jaren naar uitkeek en naartoe werkte, dat doet iets met een mens. Vorig jaar zei ik al lachend dat we de volgende carnaval met de hele groep op het podium gingen en hop, onze droom kwam uit!
Het hoeft geen uitleg dat de nacht die daarop volgde legendarisch was. De rest van carnaval gebeurde in een soort 'extatische roes', noem het gerust 'extreme vreugde'..."Op naar de 93e stoet...

Sam:
"Het zijn bijzondere tijden...
Na carnaval viel plots alles stil... Dus moesten ook wij een aantal beslissingen nemen.
Momenteel hebben we onze BBQ al verlegd naar begin september. Alle andere activiteiten werden ook later op het jaar gepland. De kermis TD annuleerden we.

We hopen dat die overige activiteiten kunnen doorgaan. Al beseffen we wel dat ons budget kleiner zal zijn dan andere jaren. Alle groepen gaan hun activiteiten van september tot januari leggen. De bezoekers gaan dus een keuze moeten maken bij wie ze gaan, als ze al durven (of mogen) gaan naar bv. een eetfestijn dat in principe druk bijgewoond is.
Als alternatief beslisten we voor het eerst een ontbijtactie op poten te zetten.
Een heerlijk ontbijt op vaderdag..."Sam:
"We gaan er zoals elk jaar weer volop tegenaan. Het is en blijft de bedoeling steeds het beste van onszelf te geven, we hoeven daarom niet te winnen, maar we proberen altijd bij de eerste vijf te eindigen.

Ik zou hier onze leden, sympathisanten, begeleiders, ouders, ex-leden, sponsors, eters, quizzers, fuivers... 'fans' willen bedanken! Zonder al deze verschillende mensen hadden wij nooit gestaan waar we nu staan!!

AKV De Schoitkitten"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV De Schoitkitten

Foto's: ©Cris De Wolf, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Patrick De Boeck & ©Carnavalaalstkoentje

De Schoitkitten 2020 via 'Blog 2': KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten