Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 7 november 2019

Aalst Carnaval - Boekvoorstelling 'Dertig Stoeten AKV Possensje 1989-2019' op 5 december in Café De Kezzel!


POSSENSJE STELT BOEK VOOR OP 5 DECEMBER

Prachtig geïllustreerd fotoboek brengt 3 decennia Aalst carnaval & AKV Possensje in woord én beeld!

Nog tot zaterdag 30 november kan men intekenen voor het prachtige boek 'Dertig Stoeten - AKV Possensje 1989-2019'.
Op donderdag 5 december volgt dan de boekvoorstelling in café De Kezzel en kunnen degene die intekenden dit boek afhalen..


• 30-jarig Possensje brengt boek uit: KLIK
• 30-jarig Possensje viert feest: KLIK
• De geschiedenis van Possensje op de blog: KLIK


Tom Casteur (Oprichter en ere-voorzitter):
"Eindelijk is het zover, het boek ‘Dertig Stoeten’ van AKV Possensje, is klaar om gedrukt te worden.
Mede-oprichter van Possensje, Tom Casteur en Cynrik De Decker van Flying Pencil sloegen de handen in elkaar en maakten er een nostalgisch boek over.
De geschiedenis van zowel de Aalsterse carnavalsgroep Possensje, als Aalst carnaval zélf, worden in dit boek met elkaar vervlochten in 240 bladzijden, geïllustreerd door middel van méér dan 600 foto’s en afbeeldingen. De rode draad doorheen het boek zijn de dertig stoeten van Possensje. Hét ideale kerst- of nieuwjaarsgeschenk voor elke Aalsterse carnavalist!

Tot en met zaterdag 30 november kan er ingetekend worden aan de uitzonderlijke prijs van €25 per boek. Dit door in te schrijven via de link op de Facebook pagina ‘Dertig stoeten’ én €25 te storten op rekening BE74 9733 7011 0507 op naam van VZW POS Events. In totaal worden er 500 boeken gedrukt, waarvan er al méér dan 100 verkocht zijn.

Op donderdag 5 december wordt het boek officieel voorgesteld in café de Kezzel in de Langestraat in Aalst om 19u30. Iedereen die intekende kan zijn boek op dat moment afhalen. Wie het niet kan komen ophalen, mag het boek in de week erna in de bus verwachten. Iedereen is welkom op dit presentatiemoment en het boek zal die avond ook te koop aangeboden worden aan de normale verkoopprijs van €29.

Vanaf zaterdag 7 december zal het boek te koop zijn (aan €29) in de Standaard boekhandel in de Nieuwstraat, Pers en lotterijshop ‘den Arend’ binnenstraat 312, Café ‘De Kezzel’ in De Langestraat en Feestartikelen Liebaut in de Koolstraat, allen in Aalst."


Imposante thema's, zoals 'Oilsjt, 3 september 1944' in 2019:


Reportage: Carnavalaalstkoentje & AKV Possensje (Tom Casteur)
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Cris de Wolf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten