Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 11 oktober 2019

Aalst Carnaval 2020 - Welkom aan AKV Wadesdavoriet!


TWEEDE NIEUWE AKV NA 2 JAAR NC IS EEN 'COMEBACK'!

Voor de carnavalsstoet van 2020 besliste het college van burgemeester en schepenen een Numerus Clausus met opvulregel te hanteren.

Voorheen (stoeten 2018 & 2019) konden geen nieuwe groepen inschrijven. 
Nu kan het en worden ze toegestaan, maar énkel wanneer er groepen zouden afvallen...

Na het stoppen met wagens bouwen bij AKV De Matotten , AKV Mismiejsterd en AKV Gralek Grosj, zijn er dus 3 plaatsjes vrijgekomen in de stoet.

Aiko Heck:
"19 November 2017:
“AKV Wadesdavoriet stopt ermee”
De dag dat mijn favoriete carnavalgroep er de brui aan gaf.
Achteraf bekeken was dit een overhaaste beslissing."


Wadesdavoriet 2 jaar terug...


Aiko Heck:
"Dus ...
11 Oktober 2019:
De dag dat ik jullie officieel kan meedelen dat Wadesdavoriet terug AKV Wadesdavoriet mag genoemd worden, veel sneller dan ik had verwacht, maar tadaaaa. Dat het niet gemakkelijk zal worden zo laat op het jaar, daar zijn we ons allemaal van bewust, maar de motivatie is voor 200% aanwezig. Dingen gaan de goede richting uit, dus het was het nemen van het risico meer dan waard. Het is een ‘no way back’-verhaal, of een nu of nooit. We gaan terug naar... 100% plezier en férme thema’s!

Dus bij deze:
Hello Oilsjt, GUESS WHO’S BACK?!"


Wadesdavoriet 1993-2017, alle onderwerpen


DERDE LEVEN - SINDS 1991

AKV Wadesdavoriet start dus zijn 'derde leven'!

Het verhaal van Wadesdavoriet is er eentje dat teruggaat tot Prins Michelleken (Michel Heck) 1991!

Die besloot, samen met onder meer z'n broer Freddy en Bart Neirinckx om z'n eigen groep te beginnen en zette Wadesdavoriet meteen op de kaart in 1993: een Oilsjters onderwerp over de Ajuinboer!

Krantenarchief: Wadesdavoriet 1993


Wadesdavoriet stopte na carnaval 1998 een eerste keer.
 

Hun comeback kwam er in 2003, toen bleven ze actief tot de stoet van 2017 en zo eindigden ze hun 2e bestaan op 19 november 2017!

2003


2017


We wensen AKV Wadesdavoriet véél succes toe!

Foto's: eigen Fotoarchief + Patrick De Boeck

Steun AKV Wadesdavoriet: 'Spaghettifestoin' op 23 & 24/11!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten