Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 22 januari 2024

Aalst Carnaval 2024 - Stoetthema AKV Gratietanders - '’k Aaf van Oilsjt'

'’k Aaf van Oilsjt'

Op weg naar Aalst Carnaval 'editie 2024' geven wij alle stoetthema's prijs!

• Wat beelden de groepen uit in de 94e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Daarbovenop krijg je een interview & een blik 'achter de schermen' ...


Vandaag aandacht voor Kleine Groep AKV Gratietanders!
Kevin:
"Het idee komt van Ivo De Troyer, hij heeft '’k Aaf van Oilsjt' zelf ooit gelanceerd en die slogan is een 'lijfspreuk' voor hem geworden.
Hij is dan ook unaniem verkozen tot 'GIA-petje 2024'!

De bedoeling is dat we de oudere generatie bedanken voor wat zij ooit allemaal betekenden voor onze vastelauved.
Zij hebben carnaval op de kaart gezet, wij plukken er nog steeds de vruchten van!"Kevin:
"Vier grondleggers komen 'in the picture'!
Kamiel Sergant: carnavalskeizer, verdienste voor de stad als ambassadeur, bovenal 'Mens onder de Mensen' en steeds begaan met zij die het niet zo breed hebben.
KLIK
Luc Peirlinck: Prins Carnaval 1969, maar ook sceptermaker ...
KLIK
Het 'creëren' van de scepter, zal van Luc een icoon maken.
Reeds sinds 1980 is hij de vaste leverancier voor de stad Aalst.
Z'n jongste 'officiële scepter' dateert van 2015... Het jaar van Prins Joeri,
KLIK

Cyriel Troch: de oudste Voil Janet, hij die begin jaren 90 mee de 'crisistijden' van deze figuur doormaakte, opstond als pleiter van de authentieke Voil Janet en later als oudste Voil Janet een onvergetelijke indruk naliet op de jeugd ...
KLIK & KLIK
Frans Wauters: een manusje-van-alles.
KLIK
Hij stond in Aalst bekend als liedjesschrijver, toneelacteur en -regisseur, tekenaar, karikaturist, opperdraak van de Draeckenieren en voorzitter van het Stedelijk Feestcomité.
Frans was een groot voorstander van het bewaren van de eigenheid van het Aalsterse Vastenavondfeest. 'Oilsjt geren zieng, da's alles' was zijn motto!"Kevin:
"Het is omwille van de inhoud een supertof thema om uit te voeren.
We doen er alles aan om het maximaal in beeld te brengen.

Door omstandigheden zijn we vrij laat kunnen beginnen bouwen, maar dankzij de inzet van deze prachtige groep, zullen we wel af geraken tegen 11 februari!
Er worden 2 wagens en een duwkar gebouwd.
We gaan met 51 in de stoet, daarvan zijn er 37 gekostumeerden en 28 dansers.
Voor 9 anderen is er een plaatsje op de wagen voorzien.
En uiteraard vullen we hen aan met de broodnodige begeleiders."Kevin:
"Gedurende het jaar waren er diverse activiteiten, daarvoor bedanken we alle eters en kopers en uiteraard onze sponsors.
De ambities zijn dat we graag beloond zouden worden naar wat we brengen.
Maar vooral dat we allemaal een zorgeloze carnaval mogen beleven.
De carnavalsnachten brengen we grotendeels door rond onze pompier.

Een eerbetoon aan mensen die ons voorgingen, één voor één met een groot carnavalshart, allemaal vertelden ze aan iedereen die het horen wou: '’k Aaf van Oilsjt'!

Groeten van de nummer 26 bij de Kleine Groepen, AKV Gratietanders."StoetliedjeLaatste 5 stoeten

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2023: 'Taxi GIA'
Carnaval 2020: '20 joor Frituur Sjik'
Carnaval 2019: 'Oilsjterse Cirk!'
Carnaval 2018: 'Jubilee à volonté, wie viert er me Gratietanders mee?'
Carnaval 2017: 'Droi daugen Oilsjt Carnaval, da’s wa dak wil!'
Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia & AKV Gratietanders
Foto's: ©AjoinPedia, ©Carnavalaalstkoentje, ©Cris De Wolf, ©Patrick De Boeck, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©AKV Gratietanders!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten