Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 21 januari 2019

Aalst Carnaval 2019 - AKV Oeverboeft vulde 6e kindernamiddag op met een verfkwast en... een pannenkoek!


JONG GELEERD

Naar jaarlijkse traditie organiseerde AKV Oeverboeft een heuse kindernamiddag. Een prachtig initiatief!

Een kinderhand is gauw gevuld... met een verfkwast en... een pannenkoek (met warme chocolademelk)
De (jonge) jeugd is de toekomst van Oilsjt Carnaval en alleen zo maakt de stoet kans om generatie na generatie te overleven...

Geschiedenis Oeverboeft: KLIK
Over het thema van Oeverboeft 2019, 'Oilsjt Ajoin' schrijven we binnenkort meer...

SFEERFOTO'S


AKV Oeverboeft:
"Naar jaarlijkse traditie mochten onze jonge Boeferkes een handje komen toesteken aan de wagen in de werkhallen.
Zo weten ze tenminste waarom de papa of de mama soms (vele) avonden weg zijn en wat ze moeten doen om een wagen te bouwen voor de carnavalstoet.

Al doende leert men en met de 'paplepel', of hier de 'papborstel', kun je de microbe om wagens te bouwen doorgeven aan de jonge kroost.
Ooit worden zij de volgende generatie carnavalistjes die de toekomst vormen.

We zijn een groep die vooral bestaat uit jonge gezinnen, dus is het logisch dat we carnaval op die manier één namiddag per jaar als gezin mee beleven...


Het was al de 6e keer, maar niemand die twijfelt dat er een vervolg komt... Deze groep 'werkt' aan haar toekomst!"


PANNENKOEKEN EN CHOCOLADEMELK

Van veel werken, krijg je honger en dorst!

Dus werden klein (en groot) getrakteerd op een heerlijke pannenkoek...


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje, ©Patrick De Boeck

Met dank aan Patrick (foto's) & AKV Oeverboeft!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten