Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 10 december 2023

Aalst Carnaval 2024 - AKV Possensje heeft eigen biertje 'Blaan Biskop' en stelt op ludieke wijze in 'De Keirk' hun thema 2024 voor!

Carnavalsgroep AKV Possensje brouwt eigen bier!

Zaterdag 9 december 2023 stelde de Aalsterse carnavalsvereniging AKV Possensje in de Keirk in Erembodegem een nieuw bier voor: 'Blaan Biskop'.
'De Keirk' is de parochiekerk Sint-Jozef in de wijk Terjoden in Erembodegem, die omgebeouwd werd tot een evenementenzaal...


Possensje wil met dit bier hun thema voor Carnaval 2024 in de kijker zetten.
Daarbij nemen ze de toeschouwers mee naar de exclusieve en legendarische receptie van de al even iconische vereniging 'De Blaa Biskoppen'.


Een ode waar de vereniging in kwestie maar al te graag op inspeelt.
Het is dan ook niet toevallig dat de voorstelling van het bier samenviel met 'de Nacht van de Blaa Biskoppen'...
Dat het een uiterst plezante presentatie werd, hoeven we u niet te vertellen ..Lokaal blond bier!

Voor het brouwen van het bier liet de groep zich begeleiden door brouwerij de Glazen Toren van 'bierpaus' Jef Van den Steen.

Met 'Blaan Biskop' brengen Possensje en de Glazen Toren een doordrinkbier op de markt.
Met zijn 6% alcoholpercentage is dit een iets zwaarder een pilsbier.Jef Van den Steen:
"Het bier op zich is behoorlijk aromatisch en zachtbitter, maar op een wijze die iedereen kan bekoren.
Possensje wou een blond bier, een doordrinker (6% is meer dan pils, maar bijlange geen zwaar bier), qua smaak 'ergens tussen een blonde Affligem en een Witkap' en tenslotte gebrouwen met zoveel mogelijk lokale ingrediënten.

De gebruikte hop komt van de familie Morlion in Meldert, waar ze een Oilsjterse variëteit telen van de hopsoort 'Groene Belle Monopole'.
Het brouwen gebeurde bij de Glazen Toren in Erpe-Mere, maar na het brouwen werd het bier in Erembodegem bewaard in gisttanks.
De lichte kleur dankt dit blonde bier dan weer aan de zuivere pilsmout die werd toegevoegd en de smaak... die is wat mij betreft méér dan geslaagd!
Zodoende mogen we spreken van een lokaal én zeer lekker biertje!"“Ge zedj toch oeik geïnviteird op ons recepse”

Door dit bier op de markt te brengen, wil AKV Possensje graag hun thema voor de stoet van 2024 aankondigen.

Met de titel “Ge zedj toch oeik geïnviteird op ons recepse” verwijst de carnavalsgroep naar de receptie die de Blaa Biskoppen elk jaar geven zondag na de stoet.
Deze traditie bestaat ondertussen al 40 jaar.

De kunst is vooral om er binnen te geraken, de plaatsjes zijn namelijk beperkt.
Je komt er dan ook enkel binnen op persoonlijke uitnodiging.

Maar de verhalen over de ambiance die er heerst spreken tot de verbeelding van menig Carnavalist.
Het is dan ook deze ambiance die Possensje zal brengen in de stoet.
Samen met alle leden van de Blaa Biskoppen en elke toeschouwer bouwen ze een feestje om nooit te vergeten!Zowel het thema als het bier kregen uiteraard de goedkeuring van de Monseigneurs van de Blaa Biskoppen.
Daarvoor zaten de twee verenigingen al enkele keren samen.Steven Van Neck (voorzitter Possensje):
"Vanaf het eerste moment kunnen we stellen dat er een wederzijdse ‘klik’ was.
Net zoals onze mannen blijven de Blaa Biskoppen ook graag eens hangen.
De vergaderingen liepen al enkele keren uit tot in de vroege uurtjes.
De monseigneurs gaven alvast hun zegen aan het bier dat hun naam draagt.


Elke deelnemer aan de Nacht van de Blaa Biskoppen, kreeg vorige zaterdagnacht alvast gratis een Blaan Biskop aangeboden.


Bestel Blaan Biskop!

Het bier bestellen kan nog steeds!!

Je bent er best snel bij, want er zijn nog maar enkele flesjes beschikbaar.
Een pakket kost 30 EUR en bestaat uit 12 flesjes.
Je kan gemakkelijk bestellen via de facebookpagina van AKV Possensje: www.facebook.be/possensje. of via de bestellink ZELF: KLIK


De groep voorziet de komende weken nog enkele afhaalmomenten in hun werkplaats gevestigd te Hoge Vesten 66, Hal 8 in Oilsjt.

Emaille Borden


Naast het bier geeft Possensje een uniek verzamelitem uit!

De groep verkoopt 50 emaille borden.
Deze zijn uniek en biedt de vereniging eenmalig aan.
De borden meten 30 cm op 40 centimeter en worden verkocht aan de prijs van 30 euro.


Meer info vind je terug op de Facebookpagina van de groep.


Artikel: ©Team Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©Sören Delclef
Foto's: ©AjoinPedia/©Sören Delclef

Geen opmerkingen:

Een reactie posten