Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 3 maart 2024

Arendcarnaval 2024 - Nico Poppe Leo werd de 40e Arendprins!

Nico Poppe Leo, de nieuwe 'fiere' Arendprins!

Arendse verkiezing in het Forum zorgt voor schitterende avond!

'Den Orend' kroont Nico tot 40e Arendprins!

Na overleg met alle betrokkenen, nam het bestuur de beslissing om de Arendse verkiezing dit jaar in Zaal Het Forum (Okapi) te laten plaatsvinden.
Het was een noodoplossing omdat de uitbater van de eerst voorziene zaal, plots afhaakte.


Ondanks de vrij grote ruimte, liep 't Forum vol carnavalisten!
Het werd een grandioos succes, wat voor het Arendse bestuur ergens toch een opluchting moet geweest zijn.Spannende puntendeling!

Zaterdag 2 maart 2023 was het eindelijk zover: na een eerdere voorverkoop van inkomkaarten probeerden de 2 kandidaten, Nico Poppe Leo en Seppe Dufour, de jury te overtuigen met een playback- en een liveshow!

Het niveau van de optredens lag hoog, maar zoals bij élke wedstrijd kan er slechts één winnaar zijn!
De 30-jarige Nico mag van 5 tot 7 april 2024 heersen als Prins over de Arendwijk!!


SfeerfilmNico wint spannende 'kiezink'!

Nico Poppe Leo werd -zoals de traditie het wil- ruim na middernacht verkozen tot 40ste Arendprins.

Hij haalde het met 9 punten verschil van zijn medekandidaat Seppe Dufour.

De Arendverkiezing loste de (hoge) verwachtingen in.
Met twee populaire kandidaten, elk voorzien van een heel sterk team, kregen we schitterende decors, briljante kostuums en toch ook wel het nodige 'sentiment' te horen en te zien.
Beiden bleken uit het juiste hout gesneden te zijn en staken hun liefde voor 'Den Orend' niet onder stoelen of banken.


Het beloofde reeds op voorhand een erg spannende strijd te worden en dat bleek ook uit het verdict van de jury!

Voor de playbackshow kreeg Seppe 677 punten, terwijl Nico 682 punten van de jury ontving, een miniem verschil van amper 5 puntjes!

Ook voor de liveshows lagen de punten dicht bij elkaar.
De show van Nico werd beoordeeld met 1031 punten en de show van Seppe was 1027 punten waard.

Door het verkopen van hun kaarten, kregen beide kandidaten het maximum van 200 punten.

In totaal verzamelde Seppe 1904 punten, Nico won de strijd met 1913 punten

Seppe toonde zich een erg sportieve verliezer en wenste Nico veel plezier tijdens zijn periode als Arendprins.


Playbackshows Nico & Seppe


Liveshows Nico & Seppe


Jordy lid van 'De Prinsjen van 'n Orend'


Nico neemt de Arendscepter over van Jordy Matthieu, die voortaan lid zal worden van de Arendprinsenvereniging 'De Prinsjen Van 'n Orend'.


Arendcarnaval op 5, 6 & 7 april!

'Dankzij' de doortocht van de Ronde Van Vlaanderen op Aalsterse grondgebied, wordt het carnaval op rechteroever een weekje uitgesteld.

De afwezigen hadden tijdens de Arendse verkiezing (alweer) ongelijk!

Arendcarnaval lééft en nodigt iedereen uit om met familie en vrienden af te zakken naar de tent, de kaffeikes en de Arendse carnavalsstoet.
Het eerste weekend van april vrijhouden, voor het gezelligste wijkcarnaval van Aalst, is dus een must!


Sfeerbeelden


Reportage: ©Team Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia
Foto's & Filmpje: ©AjoinPedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten