Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 15 november 2023

Aalst Carnaval 2024 - Stoetthema AKV A'join - '10 joor AjoiinPediaa!'

'10 joor AjoinPedia'

Op weg naar Aalst Carnaval 'editie 2024' geven wij alle stoetthema's prijs!

• Wat beelden de groepen uit in de 94e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Daarbovenop krijg je een interview & een blik 'achter de schermen' ...


Vandaag aandacht voor Kleine Groep AKV A'join!
Glenn:
"In Aalst heb je sinds een tiental jaar een heuse encyclopedie over carnaval ter beschikking!
Die heet AjoinPedia en heeft als geestelijke vader Sören Delclef.
Zijn doel is altijd geweest om, net als Wikipedia, duiding te geven over de inhoud van véle facetten die met Aalst Carnaval te maken hebben.

Je kunt het zo gek niet bedenken, of het zit erin vervat: de Prinsen van deze stad, maar ook hoe die Prinsen door de jaren heen telkens op 'andere wijzes' werden verkozen.
Er staan historische groepen beschreven, maar evenzeer figuren die de typische Oilsjterse spot en satire op de kaart hebben gezet.
De teksten op de pagina's zijn het resultaat van Sören zijn eigen verslaggeving, gecombineerd met een bewerking van informatie uit het krantenarchief.
Ook Carnavalaalstkoentje, Dokumentatiecentrum voor Aalst Karnaval en Aalsterse Video Producties zijn een grote hulp bij het samenstellen van de pagina's van AjoinPedia.

Kortom, het (voorlopige) eindresultaat is een 500-tal pagina's tellende kroniek over het mooiste volksfeest van dit land.
En het 'leeft': bijtijds volgen er nieuwe items, komt er een extra carnavalsgroep in beeld, of krijgt een bestaande pagina een upgrade.
Sören steekt dan ook eindeloos veel tijd in deze prachtige geschiedverhalen!
Voor wie op een andere planeet leefde, bewonder AjoinPedia
HIER ...
Wij vonden '10 jaar' de ideale gelegenheid om Sören zélf eens 'in the picture' te zetten!"


AKV A'join, Sören & AjoinPedia werden 'officieel' voorgesteld als het thema!
AKV A'join, Nacht van de Zwette Maan 2023:
Glenn:
"We brengen dus een lokaal thema, waarbij Sören en AjoinPedia gehuldigd zal worden door 'bekende Oilsjterse politici': Den Dozje, De Ridder, Smeyers, JJ en Van de Steen.
Kortom, we bouwen één groot feest ter ere van Sören.
Zoals je weet, kregen we sinds kort een plaats in de carnavalswerkhallen (hal 11).
Dat maakt het, met het oog op de toekomst, een stuk makkelijker om te bouwen.

Jarenlang was het improviseren om een werkbaar budget bijeen te krijgen, nu hopen we dat we écht zijn vertrokken ...
De groepssfeer is momenteel uitstekend, we kwamen buiten op de campagnebals, de kiezink en je kon niet naast ons kijken op de Nacht van de Zwette Maan... "Glenn:
"Ons doel zal dus, nog meer dan ooit te voren, het brengen zijn van ambiance!
We hebben gezonde ambities en willen 'goed zijn' en positief opvallen.
De donkere bladzijde van 2023 hebben we omgedraaid en vol goede moed werken we samen door aan onze wagen en de bijhorende attributen en kledij.

In totaal gaan we met 30 gekostumeerden (+ de nodige begeleiders) in de stoet.
Schrijf maar op: we willen graag mooi, creatief en afgewerkt naar buiten komen op 11 & 12 februari ...

Groeten van AKV A'join!"Laatste 5 stoeten

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2020: '70 joor Okapi'
Carnaval 2019: 'Zot Gebosjt'


Carnaval 2018: 'Weir Aven 't Kloin'


Carnaval 2017: 'Liever Carnaval op 't woter dan nen Oiljsterse koter'


Carnaval 2016: 'E weekendje 'wenen' mé ons Ilse'


Artikel: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia: KLIK
Foto's: ©Sören Delclef/©AjoinPedia, ©Team Carnavalaalstkoentje , ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Cris De Wolf & ©AKV A'join

AKV A'join, Prinsverkiezing 2024:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten