Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 16 januari 2019

Aalst Carnaval 2019 - Stoetthema AKV Eirg - 'In't web van den N-VA!'


'In't web van den N-VA'

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2019'!

• Wat stellen de groepen voor in de 91e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...Als vijfentwintigste in een (lange) rij, AKV Eirg!


Bram (secretaris):
"Na de verkiezingen van 2012 veroverde Dozje de Oilsjterse stee.
Na 2018 breidde hij zijn imperium nog méér uit!
N-VA greep de macht en dat vooral dankzij één man, die liefst méér dan de helft van de stemmen voor zijn partij waard is..."


Al 6 joor ondergoon alle politieke partoien de macht van den N-VA. As een echte spinnekop aaft ze aal de partoien vast in eer web en bepoltj ze wie da oeverleift! Na dat de kiezingen achter de rigge zen, blekt dat de almachtige spinnekop nog atoid den boos es in ‘t politieke landschap. De groeite vraug es wie da eer volgende proei werd… da zeje zieng op zondag 3 meert 2019!


Bram:
"Zowel de 'opposiesje', als zijn 'coaliesje', zitten in zijn macht!
Willen of niet, wie wil wegvluchten, houdt de N-VA in haar web...
Want Dozje mag dan den baas zijn, ook Van Overmeiren, Smeyers, Verleysen, tot De Ridder, vormen de potige partij.

Op onze wagens staan onze politiekers als grote spinnen, imposante figuren.
De nieuwe stijl van opbouw is voorzien van heel wat mechanieken en het publiek zal ons van ver zien afkomen!
We gaan met 55 gekostumeerden in de stoet, net als een technische ploeg en onze begeleiders..."Bram:
"Je kunt ons vinden op het einde van de C, als derde laatste groep, met nummer 70.
Ambities? We hopen steeds om onze inspanningen beloond te zien, maar zo zijn er veel bij de grote groepen. We hebben er een gans jaar voor gewerkt, dan droom je uiteraard, dat mag!
Het niveau ligt zéér hoog. We zijn zéér realistisch. Een plaats erop kleven doen we niet meer.

Ik ben 100% overtuigd dat we iets moois gaan brengen, Eirg én Oilsjt waardig!
En als het publiek laat blijken dat ze het goed vonden én we kunnen ons amuseren, 3 dagen en nachten lang, dan is carnaval altijd geslaagd!

Met de groeten van AKV Eirg!"GESCHIEDENIS

Het verhaal van grote groep Eirg als AKV

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht: KLIK

2018


2017


2016


2015


2014


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten