Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 3 februari 2020

Aalst Carnaval 2020 - Stoetthema Steirk - 'Mag et ewa miër zen?'


Mag et ewa miër zen?

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2020'!

• Wat beelden de groepen uit in de 92e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Met vandaag aandacht voor AKV Steirk!


Dries (voorzitter):
"We brengen dit jaar een parodie op de verkiezingscampagne(s) van Matthias De Ridder.
De schepen van financiën, tevens slager en restaurantuitbater, is een vlotte figuur die met de slogan 'Zes jaar gerijpt' uitpakte.

Maar nu hij zijn droom om schepen te worden verwezenlijkt zag (niet van jeugd, zoals je zou verwacht hebben, maar van... finaciën), blijkt dat de slogan van de eerdere verkiezingen als een boemerang in zijn gezicht terecht komt...
Net dié slogan vonden wij de aanleiding voor ons thema: 'Mag het iets meer zijn', in 't Oilsjters 'Mag et ewa miër zen?'?
Want wat blijkt nu... Het is niet 'ewa miër', maar 'ewa minder'..."Dries:
"De Ridder is in werkelijkheid 'schepen van besparingen': op jeugd, op sport, op carnaval, op... noem maar op, zelfs op hun eigen nieuwjaarsreceptie werd er beknot.
Dus vonden wij dat deze schepen eens wat extra aandacht verdiende.
We bouwden een wagen vol mini-slagerijtjes, waarin we dan plaatsnemen.
Met 23 mensen die het beste van zichzelf geven, willen we het publiek entertainen. Inclusief de begeleiders, gaan we met 36 in de stoet

Zelfs wie niet van Aalst is, snap toch wat een beenhouwerij is hé?
Met een collectie fijne vleeswaren en een ruime keuze 'specialiteiten van het huis'...
Inclusief een... spaarvarken!"Dries:
"Wij zijn al jaren 'Steirk' in humor & interactie, dus willen we daarmee opnieuw uitpakken.
Eenvoudige thema's, volledig zelf gebouwde wagens en alle 'onderdelen' ook gesneden met eigen (dit jaar slagers)mes.
Met nochtans een beperkt budget bieden we u alles wat charcuterie en vlees betreft.
Onze ambities zijn dat we graag in de top 20 eindigen. dat zal wel lukken ook, want er zijn exact 20 middelgrote groepen.

Groeten van AKV Steirk!"


LAATSTE 5 JAAR

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2019: 'Gaybashing sloot op niet, weir willen serjees gepakt werren!'


Carnaval 2018: 'De Maskes Van Schotte Goon Vèr Olympisch Gaad Mor Zèn Van E Pateiken Nie Benaat'


Carnaval 2017: 'Aget Voil(eg)'


Carnaval 2016: 'Ieder plantjen zen fontantjen'


Carnaval 2015: 'Giëne stress, weir emmen toid!'


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV Steirk
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Cris De Wolf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten