Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 27 januari 2022

Aalst Carnaval 2022 - Wie zoekt op 'carnavalszondag 27 februari' mee met 'De Doeis van Dozje' naar de 'Scepter van Prins Yvan'?!

De Doeis van Dozje

De allereerste 'Aalsterse Carnaval Escape Box'!

Wie ontrafelt de code op zondag 27 februari 2022?
AKV Nèm Na! en AKV Possensje sloegen de handen in elkaar!

Beide groepen zijn overtuigd dat het bundelen van de krachten nodig was om dit concept te ontwikkelen en er hopelijk een succes van te maken.

Een concept waarmee ze niet alleen de carnavalisten die normaal op zondag in de stoet lopen willen bereiken, maar ook ieder Aalsters gezin dat langs de kant naar de stoet kijkt. Je hoeft zeker geen carnavalsencyclopedie te zijn om dit spel te spelen, je hebt enkel een dosis gezond verstand en inlevingsvermogen nodig. Het spel kan gespeeld worden door jong en oud.
Gie (AKV Nèm Na):
"Het idee is tot stand gekomen kort na de lancering van onze strip...
We zaten op café met een paar mannen van Nèm Na! en Possensje.
De vraag kwam van Possensje om eens iets samen uit te brengen.

Van bij Nèm Na! waren we daar direct voor te vinden, omdat je door samenwerking een groter publiek kunt bereiken, er zijn ook meer helpende handen en er is maar één keer de 'opstartkost'.
Je moet de verdiensten wel delen, maar 'dankzij' Corona neemt niemand graag risico's.
Op onze eerste bijeenkomst kwam dit idee direct naar boven om zoiets te doen als die Escape Box. Vele online meetings later, is dit het (prachtige) resultaat..."

Een Escape Box?

In tegenstelling tot een Escape Room, kan je een Escape Box van thuis uit of op elke gewenste locatie spelen met het gezin of met vrienden.
Het spel kan gespeeld worden met zoveel spelers als je wil, maar voor het leukste resultaat speel je dit best met minimum 2 en maximum 6 spelers.

Het spel dient sowieso gespeeld te worden met minstens 1 persoon ouder dan 18 jaar!
Simpel, 'De doeis van Dozje' is een gesloten kist waarin uitdagende raadsels, puzzels, en nog veel meer verborgen zit.
Het concept

De scepter van prins Yvan is gestolen.

Burgervader 'Dozje' heeft allerlei experten ingehuurd om de scepter terug te vinden; van Russische hackers tot bekende politieagenten.
Deze hebben al heel wat informatie en bewijsstukken verzameld, maar de losse eindjes moeten nog aan elkaar geknoopt worden. Stap voor stap wordt de locatie duidelijk waar de gijzelaars zich samen met de scepter hebben verscholen.

Tijdens het spel zal je moeten zorgen dat je, op de locatie waar je het spel speelt, een computer met internetverbinding hebt en toegang tot WhatsApp.
Sommige oplossingen moet je immers online ingeven en nieuwe tips van de ingehuurde specialisten kunnen ook online of via WhatsApp verschijnen.
Wanneer je de Escape Box ontvangt zal je merken dat deze nog voorzien is van een cijferslot.

Het spel spelen op carnavalszondag 27 februari 2022!

Het spel kan immers maar op 1 moment (voor de prijzenpot) gespeeld worden, namelijk zondagnamiddag 27 februari om 15 uur (stipt)!
Op dit tijdstip krijgen jullie van de gijzelaars de code van het cijferslot via een live boodschap, dan pas kan je de doos openen en starten.
Het doel is om zo snel mogelijk klaar te zijn.

Unieke prijzen!

De eerste 3 teams die de exacte locatie gevonden hebben waar de scepter en de gijzelaars zich bevinden, winnen schitterende prijzen.
Zo is de eerste plaats goed voor een unieke replica scepter, gemaakt door Téjo Soete, én een waardebon van Restaurant Kelderman te Aalst (ter waarde van €600).


Wie als tweede eindigt, mag een jaar lang wekelijks Pizza eten bij Kingslize Pizza te Aalst (de waarde van deze prijs bedraagt €600).
De derde kan zich verheerlijken met een wekelijkse lekkernij bij El Nachos te Aalst (de waarde van deze prijs bedraagt €300).
Iedereen maakt kans om te winnen! Want ook voor andere, willekeurig gekozen, plaatsen in de eindstand worden prijzen uitgedeeld.

Hoe kan je deelnemen?

• Door je in te schrijven op www.dedoeisvandozje.be
• Deelname per team kost €50.
• De doeis van Dozje is gelimiteerd, dus op=op!
• De Escape Box "De doeis van Dozje" kan afgehaald worden op 27/02/'22 van 10 tot 14 uur aan de werkhallen (Hoge Vesten 66 - 9300 Aalst).

-> Nogmaals: het spel kan énkel (voor de prijzen) gespeeld worden op zondag 27 februari en vangt aan stipt om 15u! Wie het nadien wil spelen, dat kan ook, maar niét meer voor de prijzenpot!

Meer info?

• Email: info@dedoeisvandozje.be
• Of zie website: www.dedoeisvandozje.be
• Of zie de Facebookpagina: https://www.facebook.com/dedoeisvandozje/

Het spel spelen NA carnavalszondag 27 februari 2022!
Het spel spelen na 27/02? Dat KAN!

Wegens de vele enthousiaste reacties, hebben we samen met onze leverancier enkele kleine zaken aan het spel aangepast. 🤔
Op deze manier kunnen jullie het spel ook na carnavalszondag nog steeds spelen (we herhalen, zonder prijzenpot)!


Possensje en Nèm Na! danken alle deelnemers... Véél succes!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten