Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

maandag 24 september 2018

Carnavalsbeurs 2018 'In de Zaal': De officiële opening, van 'paradijs voor verzamelaars' tot 'professionele dienstverlening'


OPENING MET OETELDONKSE VERBROEDERING

40-koppige delegatie op bezoek.

'Oeteldonk' ('t durp Oeteldonk), is de naam die de stad 's-Hertogenbosch uitdraagt tijdens het carnaval. Den Bosch ('s-Hertogenbosch) is ook de hoofdstad  van de Nederlandse provincie Noord-Brabant en heeft één van de grootste en mooiste carnavaltradities van de lage landen.


Aalsterse kleuren, maar 'andere volgorde'

Ze bewonderden Aalst als stad, het dialect, de culinaire kwaliteiten, het carnavalsmuseum en... openden mee de 21e carnavalsbeurs.

Dat de kleuren (maar niet de volgorde ervan) overeenstemmen met de Aalsterse kleuren, maakt de verbroedering nog unieker.
Volgend jaar is 'Oilsjt Carnaval' uitgenodigd om gaststad te zijn op de 'tijdelijke zomertentoonstelling' in het Oeteldonks Gemintemuzejum (carnavalsmuseum met internationale uitstraling).




CARNAVALSBEURS IS PARADIJS VOOR VERZAMELAARS

Carnavalisten konden hun hart ophalen!

Het aanbod CD's en verzamelspulletjes is tegenwoordig enorm. Maar daarnaast kon je ook terecht op de beurs voor advies bij kledij, gadgets, 'prints' en diverse ondersteunende dienstverlening.
 

Kortom, geen 'beurs', maar een 'carnavalssupermarkt' voor groot en klein...

DAK


DAK:
"Sinds februari 1985 brengt het Dokumentatiecentrum voor Aalst Karnaval, kortweg DAK, geregeld uitgaves over en voor de Aalsterse Carnavalist.
Vandaag biedt DAK een opmerkelijke bijdrage voor de bescherming van het immaterieel carnavalserfgoed. Fotoboeken, brochures, postkaarten, pins... wij bieden het aan.
En, vergeet het niet: je kan intekenen op onze uitgave van begin december: de tweede editie van 'Koppig Carnaval' over 'Grime en Kostumeringen'. Wie vooraf besteld, krijgt 5euro korting.... Een nieuw, prachtig fotoboek!"


MuzikOilsjt


MuzikOilsjt (Prins Enrico):
"Ik wil bij deze mijn componist en goede kameraad Clark van Mere bedanken: reeds 43 jaar zijn we onafscheidelijk verbonden... Hij als liedjesschrijver, op een manier zoals de jeugd vandaag het niet meer kent: zélfgeschreven, tijdloze hits. Pareltjes voor het nageslacht en... vanaf nu verkrijgbaar: MuzikOilsjt volume 10. Met 21 'Enrico-hits'! En zeg maar zéker Enrico... Want mijn voornaam Etienne, wil ik officieel veranderen binnenkort..."

Art Studio Rova


Art Studio Rova (Ronny):
"Met airbrush kun je haast oneindig variëren en de 'final touch' geven om net die meerwaarde te creëren aan je object of praalwagen, of kop, of het zelfs gebruiken i.p.v. of als aanvulling bij schmink.
Ik geef ook interessante cursussen, waarbij we vanaf 'nul' starten.
Nieuwe technieken bieden zelfs de kans te werken met lichtgevende verf, waardoor men met verlichting plots een totaal ander effect krijgt... Verder breng ik figuren of kunstwerken 'tot leven'... De bewonderende blikken waren niet te tellen hier in Aalst..."


Ateljee 93


Ateljee 93 (Arnold Borms):
"Wij bieden aan de individuele carnavalist, alsook de groepen, een heleboel opties: drukwerk, buttons, textieldruk, carnavalsstoffen, tot zelfs (afgewerkte) kostuums. Het aanbod is gegroeid en we breiden dit nog steeds uit... Zo kun je ook bv. je kaarten voor een eetfestijn laten bedrukken in diverse kleuren, op maat van de groep..."

CreaFoam


CreaFoam (Hans Vanquathem):
"Foam is onmisbaar geworden in de carnavalswereld. De mogelijkheden zijn haast onbegrensd en het is zo'n aangenaam product om mee te werken ook.
Makkelijk hanteerbaar, je hebt geen lijm nodig, enkel warme lucht.
Je kan foam combineren met boa's, pluimen, siersteentjes...
Het is een licht materiaal en zelfs in 'volume' nog draagbaar.
Je kan het niet alleen verwerken tot hoeden, ook tot kragen of zelfs (in als) kostuums."


Nick Van Bever


Hobbytekenaar (Nick Van Bever):
"Tekenen is mijn 'passie'... Ik maak graag tekeningen en karikaturen en het is zo tof als mensen mijn werk appreciëren. Sommigen zijn énorm onder de indruk. Mijn droom is dan ook om voor (toekomstige) kandidaten te mogen werken. Ik ontwerp graag en heb een eigen stijl..."

CD's De Melkmoilen


CD's De Melkmoilen (Prins Kenny):
"Met onze nieuwe, 4e CD, tonen dat we een 'vaste waarde' mogen genoemd worden.
Een enorme variatie aan 'potentiële' hits en tegelijk ook aandacht voor de betere teksten.
Je kan bij ons nog steeds de vorige CD's verkrijgen. De nieuwe ligt in de winkel aan slechts 17 euro voor 17 'Oilsjt Pozetieve'-eirekes..."


Streek 9


Streek 9 (Katrien Mertens):
"Sinds kort ben ik begonnen met een aanbod voor carnavalisten, maar ook particulieren kunnen bij mij terecht... Ik zorg voor borduurwerk, stoffen, textiel, stikken, gepersonaliseerde en handgemaakte cadeaus. Niet 'de grote massa', maar ik richt me op een doelpubliek van een aantal groepen en verder mensen die kwalitatief werk willen, uitgevoerd door mezelf. Of... door jou, want ik geef ook workshops!"

Lavaprint


Lavaprint (Steven Van Wesemael):
"Lavaprint Creative Solutions, zo heet ons bedrijf en dat vat het mooi samen!
We zijn gespecialiseerd in alle textielbedrukkingen en borduurwerk. Spandoeken, stickers, werf -en immoborden, drukwerk op papier en allerlei relatiegeschenken. Maar voor de carnavalsgroepen / kandidaten ook pulls, t-shirts, sjaals, 'moesjen', poncho's... Teveel om op te noemen..."


MEER SFEERBEELDEN


Reportage: Carnavalaalstkoentje

Foto's / Filmpje: ©Carnavalaalstkoentje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten